Četri medaljnje srpskim biciklistima prvog dana Prvenstva Balkana „Trofej Beograda– Valike nagrada Agrobanke“

posted in: Stare vesti | 0
[nggallery id=3]

Mladi srpski biciklisti osvojili su četiri medalje, dva zlata, srebro i bronzu, prvog dana Šampionata Balkana u vožnji na hronometar na stazi u Bojčinskoj šumi u Jakovu kraj Beograda.

Šampioni Balkana postali su junior Filip Pavlović i kadet Miloš Borisavljević, vicešapionskom titulom okitio se kadet Stefan Stefanović dok je bronza pripala junioru Đorđu Stevanoviću!

– Izuzetan uspeh, posebno mi je drago zbog Filipa Pavlovića, koji je u trci na hronometar u Singapuru pre nekoliko dana na Letnjim olimpijskim igrama mladih pao i završio na začelju, a da je sve bilo kako treba bio bi u prvih 15 – kaže selektor juniorske reprezentacije Saša Gajičić – Dobro smo počeli, mislim da će biti dobro i u nastavku…

Kadetsku selekciju vodio je selektor seniora Radiša Čubrić koji je pohvalio izuzetnu borbenost najmlađih srpskih biciklista po velikoj vrućini:

– Miloš Borisavljević i Stefan Stefanović su pokazali vrhunsku vožnju. Mislim da će i u drumskoj trci drugog dana Šampionata Balkana biti u krugu kandidata za trofeje. Borisavljević je, nedavno, na jakoj trci u Austriji sjajno vozio u brdima i staza za Šampionat Balkana mu dosta odgovara.

U kadetskoj trci Borsavljević i Stefanović su pretekli za balkanske trofeje Rumuna Vlada. U juniorskoj trci, balkanske medalje osvojili su Pavlović, Bugarin Ivanov i Stevanović. Slovenačkim bicklistima računali su se plasmani samo za „Trofej Beograda – Veliku nagradu Agrobanke“.

Organizator Šampionata Balkana, na kome učestvuju selekcije Bugarske, Rumunije, Makedonije, BiH, Slovenije i Srbije, je Biciklistički savez Beograda, a pokrovitelj Skupština grada Beograda. Pomogli su i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, čiji je predstavnik Dragan Ćirić prisustvovao trci, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i BS Srbije kao i gradske opštine Stari grad, Surčin, Barajevo, Vračar, Novi Beograd, Lazarevac, Voždovac, Zemun, Rakovica, Palilula… .

Predsednica Opštine Barajevo Branke Savić je i predsednik Organizacionog odbora Šampionata Balkana.

Kako je naglasio generalni sekretar BS Beograda Ranko Marić, Balkanski šampionat su podržali i veliki prijatelji biciklističkog sporta, ugledne ustanove i firme: AMSS, Albo, Aerodrom Nikola Tesla, Telekom, Dom zdravlja Ristić, BAS, Banem, GSP, Beograd put, Kola Kola i Beogradski sajam.

Juniorska drumska trka voziće se u nedelju od 10 časova i start je kod Spomen parka u Jajincima, a cilj posle 91,2 km na vrhu Avale. Mladi biciklisti proći će kroz Ripanj i deo ovog naselja Timočki kraj, potom preko Gumčevog brda, Barajeva, Manića, Sopota, Ralje do vrha Avale.

Kadeti će voziti od Jajinaca preko Trešnje, Ralje, Đurinaca, Ralje, Trešnje, podnožja Avale do vrha Avale i staza je 65 km.

Rezultati, Šampionat Balkana, hronometar, juniori, 18,2 km: 1. Filip Pavlović (Srbija) 24:51,99, 2. Nikolaj Ivanov (Bugarska) 25:30,04, 2. Đorđe Stevanović (Srbija) 25:36,74… 5. Marko Danilović (Srbija) 26:06,00 minuta.

Plasman za „Trofej Beograda – VB Agrobanke“: 1. Andrej Rajšp (Slovenija) 24:46,07, 2. Pavlović 24:51, 99, 3. Nejc Majeršič (Slovenija) 25:16,08. 4. Ivanov 25:30,04, 5. Stevanović 25:36,74 minuta itd.

Kadeti, 9,2 km, Šampionat Balkana: 1. Miloš Borisavljević (Srbija) 12:32,52, minuta, 2. Stefan Stefanović (Srbija) 13:05,10, 3. Bogdan Vlad (Rumunija) 13:19,55, 4. Mihail Marcius (Rumunija) 13:25,17 …8. Luka Samardžić (Srbija) 13:41,88 minuta itd.

Plasman za „Trofej Beograda – VN Agrobanke“: 1. Borisavljević 12:32,52, 2. Stefanović 13:05,10, 3. Martin Otoničar (Slovenija) 13:09,84 minuta itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.