Ciklokros

posted in: Stare vesti | 0

Aleksa Marić najbolji senior, Slavko Panić prvi junior, Branislav Matić najuspešniji masters a Jovana Crnogorac nabolja biciklistkinja na ciklo krosu Partizana

Biciklistički klub Partizan, uspepšno je organizovao u zimski ciklo kros na izvanrednoj stazi iznad stadiona u Humskoj, na kome je učestvovalo blizu 40 takmičara i takmičarki iz Srbije i Hrvatske.
U kategoriji elita za muškarce slavio je Aleksa Martić iz Crvene zvezde, reprezentaivac Srbije u planinskom biciklizmu, koji je pobedio na kružnoj stazi (krug 1.500 metara) u vremenu 52,33 minuta. Igor Jemcov iz beogradskog Progresiva zauzeo je drugo mesto u ovoj konkurencniji sa 54 minuta, dok je trći bio Nikola Šibar (Fanatik, Novi Sad) sa 54,45 minuta…

 

 

Juniori su startovali sa elitom na istoj stazi i postolje su napunili vozači Partizana. Pobedio je Slavko Pantić sa 52,40 koji je imao ukupno drugo vreme u apsolutnoj konkurenciji. Luka Kotur se plasirao na drugo mesto sa 55,03, a Aleksandar Mitić je stigao treći sa 55,03 munuta.
Masters Fanatika Branislav Matić osvojio je prvo mesto sa 56 minuta, dok su na drugoj i trećoj poziciji sa po krug zaostatka stigli Slobodna Radovanović (Jednota, Šid) i Milan Mijatović (Policajac).
Najbolja dama bila je prošle godine najuspešnija srpska takmičarka u planinskom biciklizmu Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad. Drugo mesto pripalo je Vanesi Durman iz Fanatika, a treće Milici Rakić iz BK Novi Sad.
BK Novi Sad je imao i pobednika u trci mlađih kadeta. Marko Kasapović je slavio ispreda druga iz ekipe Aleksandra Mijatovića i gosta iz Vinkovaca Andrije Cindrića.
Tri najbolja kadeta bili su Aleksandar Roman iz Jedinote (Šid), Andrija Gavrilović iz Partizana i Vladimir Polić iz Crvene zvezde.
Trofeje su uručili predsednik Partizana Miroslav Bata Uskoković, predsednik BS Bograda Nebojša Popov, generalni sekretar BSS Petar Rokvić, direktor Partizana Branko Banović i sportski direktor crno belih Dušan Banović, potom su se učesnici i ugledni gosti okrepili u restiranu špagetima firme Mit Sajds point (MitSides point) iz Sremske Mitrovice a, bogami, tražio se i repete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.