Danci „razbili“ karavan, Mitić na kraju 47. u Austriji!

posted in: Stare vesti | 0

Danski cunami, razbio je karavan „ASVO jugentur„ treke u Austriji u poslednjoj, četvrtoj etapi,  i pretumbao generalni plasman! Juniori iz Danske su osvojili prva tri mesta u ukupnom plasmanu a reprezentacija Danske je prva u bodovanju ekipa na kraju trke. Srpski junir Aleksndar Mitić, reprezentativac Partizana završio je trku na 47. mestu…


Čak četvorica danskih biciklista stigla su na cilj sa 1,9 minuta prednosti u odnosu na ostatak karavana i četvrtoplasirani Matijas Jepesen Rask (Danska, Enerdži sport tim) pobedio je u generalnom plasmanu! U etapi je trijumfovao u sprintu grupe od četvorice biciklista Matijas Krigbaum posle 1:54,13 časova vožnje na stazi od 76 km u okilini Bad Tacmandorfa. Drugi je bio Mats Petersen, treći Niklas Eg (svi Danska nacionalni tim), a četvrti Rask.
Najbolji plasman u četvrtoj etapi od srpskih biciklista zabeležio je Luka Kotur na 48. mestu sa 1,24 minuta zaostatka. Pozicije ostalih srpskih juniora: 57. Aleksandar Mitić – isto vreme, 92. Stefan Filipović + 12,17 minuta, 110. Borislav Simonović – isto vreme itd. U karavanu je bilo 125 biciklista.
Rask je  osvojio ružičastu majcu sa vremenom 7:46,58 časova. Eg na drugom  mestu je imao tri sekunde zaostatka, dok Krigbaum na trećem bio sporiji za 1,01 minut. Slovak David Zverko koji je nosio ružičastu majicu od prologa završio je na četvrtoj poziciji sa 1,07 minuta slabijim vremenom. Pozicije srpskih biciklista u generalnom plasmanu: 47. Mitić + 3,08, 53. Kotur + 3,18, 92. Simonović + 27,30, 114. Filipović + 1:02,40 časova zaostatka. Danska je nabolja ekipa, Srbija je 17. u konkurenciji 22 tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.