Jelena Erić 13. na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu za kadetkinje

posted in: Stare vesti | 0

Kadetkinja Metalca iz Kraljeva Jelena Erić zauzela je odlično 13. mesto u kros kantri trci, poslednjoj na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu održanom u Gracu.
U trci za mlađe kadetkinje  na 27. mesto plasirala se Milica Rakić reprezentativka BK Novi Sad…


U trci kadeta, najbolji plasman ostvario je Slobodan Stanković reprezentativac BK Novi Sad koji je 57. Zbog povrede odustao je drugi kadet iz Fanatika Slobodan Babić.
Mlađi kadet Igor Čipkar, reprezentativac Šida plasirao se na 61. mesto dok je Milutin Zeljković vozač BK Novi Sad, završio na 66. mestu.
– Imamo sjajne bicikliste i biciklistkinje i Jelena Erić, Milica Rakić i Slobodan Stanković su u budućnosti okosnice reprezentacije – rekao je Nemanja Vajs, vođa naše selekcije u Gracu kome je asistirao Nemanja Somborac. –  Za sada imamo samo plasmane posle tri dana takmičenja. Erićeva u generalnom poretku bila 20. a Rakićeva  je 28. Stanković je bio 65. a Čipkar 67. dok je Zeljković bio 67. Posle poslednje trke, sigurno će doći do promena i to na bolje, jer je Jelena Erić odlično vozila  i moguće je da će popraviti generalni plasman.
Na Šampionatu Evrope startovala su 73 mlađa kadeta i 38 mlađih kadetkinja, kao i 84 kadeta i 42 kadetkinja. U organizaciju odlaska na ovaj šampionat bili su uključeni BS Srbije, BS Vojvodine i klubovi BK Novi Sad, Šid i Metalac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.