Danijela Jovanović peta u Rimu na hronometar u Svetskom parabiciklističkom kupu

posted in: Stare vesti | 0

Srpska parabiciklistkinja Danijela Jovanović plasirala se na odlično peto mesto u vožnji na hronometar u C 2 kategoriji na parabiciklističkom Svetskom kupu u Rimu koji je okupio 275 učenika iz 34 zemlje.
– Ona ima potencijal za mnogo veće domete, ali nedostaje nam oprema za ovu zahtevnu disciplinu – kaže selektor parabiciklističke reprezentacije Srbije Dušan Banović.- Ovo je bilo i prvo učešće naše parabiciklističke reprezentacije na Svetskom kupu u istoriji i svaki plasman je mali podvig jer smo vozili u atomskoj konkurenciji gde je, na primer, u jednoj kategoriji u vožnji na hronometar takmičar bez leve ruke i desne noge napravio prosek od 44 km na čas na 16 km! Odlazak u Rim finansirao je Paraolimpijski komitet Srbije i ovakva podrška parabiciklističkom timu mnogo znači našim takmičarima i takmičarkama…
U borbi protiv štoperice, tandem Milan Petrović sa pilotom Goranom Šmelcerovićem je imao defekt, ostao pozadi i plasirao se na 25. mesto. U kategoriji C 1 Miloš Glavonjić je zauzeo 13. mesto, dok je u C 3 kategoriji Dušan Veršić bio 19.
U drumskoj trci Danijela Jovanović je uhvaćena za krug tri kruga pre kraja, Dušan Veršić i Miloš Glavonjić su ulovljeni osam krugova pre cilja, dok je tandem Petrović – Šmelcerović imao nesreću da u završnici trke ostane iza jednog većeg pada pa su ih obišli, tri kruga pre kraja, svetski prvaci Francuzi i kasnije pobednici ove trke Poljaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.