DAVID KOSTIĆ, MLADI BICIKLISTA BORCA, TREĆI NA MEDJUNARODNOJ TRCI “TALENTI BEOGRADA I EVROPE”

posted in: Vesti | 0

David Kostic na pobednickom postolju, Talenti Beograda i Evrope 2015Na medjunarodnoj biciklističkoj trci “TALENTI BEOGRADA I EVROPE”, održane proteklog vikenda u Beogradu, kadet biciklističkog kluba BORAC, David Kostić osvojio je treće mesto u generalnom plasmanu.

U Beogradu 01 i 02.avgusta 2015.godine, održana je medjunarodna biciklistička trka “TALENTI BEOGRADA I EVROPE”, koja je okupila na startu 62 takmičara iz Bugarske, Madjarske, Moldavije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Prvog dana vožena je kružna trka na Ušću 54km( 24krugax2,250m). U grupnom sprintu pobedio je Bugarski takmičar Ivanov Danijel, dok je Stefan Sretenović osvojio četvrto mesto, a Matija Zorić osmo mesto. U grupi bio je i David Kstić, ali nije se najbolje snašao u sprintu i osvojio četrnaesto mesto.
Drugog dana vožena je etapa od Beograda do Ralje i nazad sa ciljem na vrhu Avale u dužini od 54,5km. Uspon uz Avalu odlučio je pobednika i u sprintu vodeće grupe David Kostić osvaja treće mesto iza takmičara iz ekipe Beograd, Djurić Djordja i Bugarskog takmičara Papanov Martina. Zahvaljujući vremenskoj bonifikacijiu u generalnom plasmanu trku je pobedio Papanov Martin, drugi je bio Djurić Djordje, a treće mesto osvojio je David Kostić. Stefan Sretenović imao je mali zaostatak za vodećom grupom na usponu uz Avalu i osvojio je sedamnaesto mesto u generalnom plasmanu, dok je Matija Zorić bio dvadesetšesti.

Na medjunarodnoj biciklističkoj trci u Sloveniji “PO ULICAMA KRANJA”, koja je održana od 31.07-02.08.2015.godine, u sastavu juniorske Reprezentacije Srbije nastupili su i juniori Borca, Aleksandar Petrović i Jovan Djukanović. Zadnjeg dana Aleksandar Petrović napravio je lep rezultat, osvajanjem sedmog mesta u konkurenciji 101 takmičara iz cele Evrope. Prvog dana imao je gumi defekt, tako da je imao veliki vremenski zaostatak i u generalnom plasmanu trku je završio oko 50 mesta. Jovan Djukanović trku je završio na 32.mestu sa malim vremenskim zaostatlom za pobednikom.

Članovi seniorske ekipe BORCA, Marko Danilović i Jovan Zekavica nastupiće za Reprezentaciju Srbije na medjunarodnoj biciklističkoj trci OKO MADJARSKE koja se održava od 04-09.08.2015.godine. Ova trka se vozi u okviru EURO Toura i jedna je od kvalifikacionih trka za Olimpijske igre u Riju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.