STEFAN STEFANOVIĆ OSVOJIO NOVE BODOVE U KVALIFIKACIJAMA ZA OLIMPIJSKE IGRE

posted in: Vesti | 0

Trka oko Madjarske 2015, Stefan Stefanović u beloj majiciNa medjunarodnoj biciklističkoj trci OKO MADJARSKE, koja je održana od 05-09.avgusta 2015.godine mladi biciklista čačanskog BORCA Stefan Stefanović osvojio sedmo mesto u generalnom plasmanu i novih šest bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju.

Medjunarodna biciklistička trka OKO MADJARSKE održana je u okviru Euro toura i jedna je od kvalifikacionih trka za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016.godine. Na trci je nastupila Reprezentacija Srbije u čijem sastavu su bili biciklisti Borca Marko Danilović i Stefan Stefanović. Trka je održana od 05-09.avgusta 2015.godine u ukupnoj dužini od 700km. Na startu se pojavilo 93 takmičara iz 16 ekipa iz cele Evrope.
Stefan Stefanović u beloj majici na Trci oko MadjarskeNajbolji plasman od Srpskih biciklista ostvario je Stefan Stefanović koji je trku završio u generalnom plasmanu na sedmom mestu. On je u konkurenciji takmičara do 23 godine bio drugoplasiran iza Nemačkog vicešampiona. Stefan je dve etape nosio belu majicu, simbol najboljeg mladog vozača, ali našalost u zadnjoj etapi bolji je bio Nemački takmičar za sedam sekundi. Trku je pobedio Thill Tom iz Luksemburške ekipe Differdange Losch.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće pred svojom publikom na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj (ulične trke) vožnji koje organizuje biciklistički klub BORAC u nedelju 16.avgusta 2015.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.