Davosir i Rokvić snimaju stazu za Prvenstvo Srbije u spustu!

posted in: Rezultati | 0

Radna grupa BS Srbije u kojoj će biti selekor za planinski biciklizam Ivan Davosir, generalni sekretar Petar Rokvić, nekadašnji vrhunski takmičari u spustu (daun hilu) Ivo Tripunović i Nemanja Kraljić, obići će narednih dana Divčibare i stazu na kojoj se 1. maja planira velika trka koja će se bodovati i za Šampionat Srbije u spustu!

– Želimo da ovo bude pravi festival biciklističkog sporta, da okupimo najbolje takmičare na planinskim biciklima, ali i bicikliste u disciplini be – em – iks da pokažu šta znaju. Najavili su nam se i gosti iz Hrvatske i Slovenije – kaže Davosr.- Zvanični trening bić 30. aprila, da se učesnici upoznaju sa stazom, a trka je 1. maja. Naša sezona počinje 25. aprila trkom za Ligu Srbije u Ribarskoj banji…

Grupa biciklista iz Srbije učestvovaće ovog vikenda na dve trka u planinskom biciklizmu u okolini Atine. Davosir je odlučio da voze četvorica seniora i jedna seniorka, jer je procena da juniori iz Srbije u ovoj fazi priprema nisu još dovoljno spremni za evropsku konkurenciju. Na put će seniorka Vanesa Durman iz Ris sajklinga, kao i Bojan Đurćić (Radnički, Kragujevac), Boris Popović (Ris sajkling), Aleksa Marić (Crvena zvezda) i Ivan Tomić (Progresiv). Srpski biciklisti su već učestvovali na jednoj trci za svetske bodove, takođe u okolini Atine, i Bojan Đurđić je zauzeo četvrto mesto i osvojio 12 bodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.