DEJAN COGOLJEVIĆ DRUGI NA MEDJUNARODNOJ TRCI – 51st Olympic Hopes – Belgrade Trophy

posted in: Vesti | 0

Na medjunarodnoj juniorskoj biciklističkoj trci 51st Olympic Hopes – Belgrade Trophy, biciklista Borca Dejan Cogoljević u drugoj etapi osvojio drugo mesto, a u generalnom plasmanu četvrto mesto.

Medjunarodna juniorska biciklistička trka  51st Olympic Hopes – Belgrade Trophy održana je u Beogradu na kružnoj stazi na Ušću 13-14.08.2022.godine. Ova trka nalazi se u kalendaru svetske biciklističke federacije sa rangom 2.1 i donosi bodove za svetsku rang listu nacija i pojedinaca.  Na staru se pojavilo 50 takmičara iz Grške, Bugarske, Rumunije, Madjarske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Italije sa takmičarem koji ima i Srpsko državljanstvo.

Prvog dana vožen je pojedinačni hronometar u dužini jednog kruga od 4km. Pobedio je takmičar iz Rumunije, dok je Dejan Cogoljević osvojio peto mesto, a Boško Veličić  petnaesto mesto. Drugog dana vožena je kružna drumska trka od 20 krugova u ukupnoj dužini od 80km. U veoma brzoj trci, prosek 43,5km/h, posle dosta pokušaja begova, ipak je na cilj došla zajedno velika grupa i sprint je odlučivao pobednika. Dejan Cogoljević se u zadnjem krugu izborio za dobru poziciju pored žute majice i u veoma lepom sprintu za pola točka izgubio je pobedu. Kao i prethodnog dana pobedu je izvojevao Rumunski takmičar ispred Cogoljevića i takmičara iz Madjarske. U generalnom plasmanu pojedinaca ubedljivu pobedu osvojio je biciklista iz Rumunije, dok je Cogoljević zauzeo četvro mesto, a Boško Veličić devatnaeso mesto.

Naredni nastup juniori Borca imaće u sastavu reprezentacije Srbije na Kupu NACIJA koji se održava u Madjarskoj od 17-20.08.2022.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.