Tri titule prvaka Srbije u planinskom biciklizmu-mtb

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu-MTB, bicklisti BORCA junior Boško Veličić , juniorska ekipa mladji kadet Stefan Vučićević osvojili prva mesta, a junior Dejan Cogoljević osvojio drugo mesto.

Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu-MTB održano je na Fruškoj gori kod izletišta Andrevlje u nedelju 24.07.2022.godine. Biciklistički klub BORAC po prvi put ozbiljnije se pojavio na ovoj biciklističkoj disciplini sa mladjim kategorijama. Do sada klub nije raspolagao sa biciklama koje su potrebne za tu disciplinu, a sada zahvaljujući samim takmičarima i donatorima nabavljeno je nekoliko MTB bicikala, tako da će se u budićnosti više pažnje posvetiti i ovoj biciklističkoj disciplini.


U kategoriji juniora, koji su vozili 6 krugova u ukupnoj dužini od 22km, ubedljivu pobedu osvojio je dvojac Borca, koji je zajedno prošao kroz cilj, a ovaj put prvi je bio Boško Veličić ispred Dejana Cogoljevića. Oni su doneli Borcu i ekipnu titulu.


U kategoriji mladjih kadeta, koji su vozili 2 kruga u dužini od 7,2km, takodje ubedljivu pobedu odneo je Stefan Vučićević, koji tako objedinio titule na drumu i u MTB-u.

Polaznici borčeve škole biciklizma takodje su nastupili na ovom prvenstvu. S obzirom da su oni tek početnici nisu osvojili značajniji rezultat, ali ekipno su osvojili peto mesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.