DEJAN COGOLJEVIĆ DRUGI NA OTVARANJU SEZONE U MADJARSKOJ

posted in: Vesti | 0

Na otvaranju ovogodišnje biciklističke sezone u Madjarskoj u seniorskoj konkurenciji Dejan Cogoljević osvojio drugo mesto.

U subotu 9.3.2024.godine. otvorena je biciklistička sezona trkom u Madjarskoj bio je IV KAJDACS KUP u okolini Seksarda. Trka je okupila veliki broj biciklista iz Madjarske, ali iz okolnih zemalja.  Biciklisti BORCA nastupili su u seniorskoj, juiorskoj i kadetskoj kategoriji.

U trci dana, seniori su vozili stazu dugu 109km. Na polovini staze odvojila se vodeća grupa od 9 takmičara u kojoj je bio i Dejan Cogoljević. Na oko 30km pre cilja iz te grupe odvojio se srpski profesionalac Veljko Stojnić -LOTUS TEAM Madjarska, koga je jedino Cogoljević uspeo da prati. Njih dvojica složno su išli zajedno do cilja , a u finišu Stojnić je bio bolji i osvojio prvo mesto, dok je Cogoljević bio drugi. Ovo je lep nagoveštaj ovogodišnje sezone za mladog Cogoljveća, jer je ovo njemu tek druga godina u elitnoj konkurenciji. Drugi Borčev senior Boško Veličić trku je završio u glavnoj grupi.

Juniori su vozili istu stazu sa seniorima, a Vukašin Jovančević trku je završio u glavnoj grupi u vremenu pobednika juniorske trke.

Kadeti su vozili trku dugu 65km, a Stefan Vučićević je trku završio u vremenu pobednika u glavnoj grupi.

Sledeći nastup seniori Borca imaće na seriji trka u Sloveniji iz kalendara EURO TOURA od 17-22.03.2024.godine.

Najmladji takmičari Borca nastupiće na prvom Kupu Srbije u MTB-u u Kragujevcu 17.03.2024.

Otvaranje sezone na drumu u Srbiji biće trka za Kup Srbije u Erdeviku 30.03.2024.godine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.