Dejan Cogoljević i Boško Veličić pobednici otvorenog prvenstva Beograda u biciklizmu

posted in: Vesti | 0

Mladi biciklisti Borca Dejan Cogoljević u kadetskoj konkurenciji i Boško Veličić u kategoriji mladjih kadeta pobednici otvorenog prvenstva Beograda u biciklizmu dok je junior Aleksandar Radmilac osvojio treće mesto.

Na kraju biciklističke sezone na drumu, održano je otvoreno prvenstvo Beograda u nedelju 20.10.2019.godine na dan oslobodjenja Grada Beograda. Prvenstvo je održano na kružnoj stazi u Praku prijateljstva na Ušću. Biciklistički klub BORAC nastupio je samo sa mladjim kategorijama.

U kategoriji mladjih kadeta ubedljivu pobedu ostvario je Boško Veličić, pobedivši sve bodovne krugove. Sa ovom pobedom Boško je završio veoma uspešnu sezonu u kojoj je izmedju ostalog osvojio i dve titule prvaka Srbije ( drum i brdska vožnja), medalje u ostalim disciplinama i drugo mesto u Kupu Srbije.

U kategoriji kadeta Dejan Cogoljević je isto kao svoj klupski drug pobedio sve bodovne krugove i ubedljivo osvojio prvo mesto. I za njega je veoma uspešna sezona jer je pobedio u Kupu Srbije, a na prvenstvima Srbije osvojio je još tri medalje. Iduće godine ostaje u svojoj uzrasnoj kategoriji, njemu se priključuje Boško Veličić i uz ostale članove, kadetska ekipa Borca biće medju najkvalitetnijim u Srbiji.

U kategoriji juniora, koji su vozili zajedno sa seniorima, Aleksa Radmilac vozio je veoma hrabro, uspeo je da prati glavnu grupu, ali to je bilo dovoljno za treće mesto. Njemu je ova sezona bila prva kompletna sezona, gde je stekao veliko iskustvo, a kako i iduće godine nastupa u juniorskoj konkurenciji očekuje se da će biti više zapaženih rezultata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.