Dejan Marić pobedio u generalnom plasmanu na trci „Oko Beograda – Delta tur“

posted in: Stare vesti | 0

Biciklista kragujevačkog RadničkogDejan Marić pobedio je u generalnom plasmanu na 35. trci „Kadeti oko Beograda – Delta tur“ pošto je u trijumfovao u drugoj etapi, drumskoj trci na 110 km. Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je njegovom drugu iz ekipe Svetislavu Blagojeviću koji je bio četvrti u prvoj i treći u drugoj etapi, a treće Nikoli Stefanoviću iz Partizan „Pauer muva“ koji je bio drugi u drugoj etapi.
Najbolji na brdskim ciljevima bio je Dejan Marić…


U prvoj etapi od Trga republike do vrha Avale (18 km) pobedio je Goran Šmelcerović iz kragujevačkog Radničkog u vremenu 22,26 minuta ispred Aleksandra Milivojevića (Metalac, Kraljevo) koji je imao isto vreme. Treći je stigao Filip Pavlović iz Partizan „Pauer muva“ sa 4,04 minuta zaostatka, četvrti Svetislav Blagojević iz Radničkog (+ 4,39) a peti Predrag Prokić (Radnički) sa 4,15 minuta slabijim vremenom.
U drumskoj trci, voženoj po podne, od 110 km od Trga republike, preko Pančeva, Kovina, Smedereva do Rakovice pobedio je Marić u vremenu 2:44,15 časova. Pobegao je rivalima iz klubova Srbije i BiH na prvom brdskom cilju na Brestoviku i napravio ubedljivu prednost do kraja. Nikola Stefanović (Partizan „Pauer muv“) stigao je drugi sa 2,26 minuta zaostatka, dok je treći etapu završio Svetislav Blagojević u istom vremenu. Srđan Omaković iz „S tima“ iz Sombora je završio četvrti sa 2,28 minuta slabijim vremenom, dok je peti bio Lazar Jovanović (Borac, Čačak) sa 2,38 minuta zaostatka. On je ujedno bio i najbolje plasirani junior.
Trku su organizovali vredni biciklistički radnici OBK Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.