DELEGACIJA “TRKE KROZ SRBIJU” SE ZAHVALILA ČAČKU

posted in: Vesti | 0

Kada je srpski reprezentativac Jovan Divnić visoko podignutih ruku, proslavljao sjajnu pobedu u drugoj etapi ovogodišnje 61. Međunarodne biciklističke trke “Kroz Srbiju”, na cilju u Čačku nastalo je sveopšte oduševljenje brojnih poklonika ovog sporta!
Jer ovaj grad je grad biciklizma. Ponosni dom Borca ove godine proslavlja 75 godina ovog sporta! Punih sedam i po decenija Čačani vole i neguju biciklizam podarivši srpskom sportu brojne šampione, asove, Olimpijce (Mićo Brković, jedan od najpoznatijih je prava legenda ovog grada)…

Margit Savović, Miroslav Petković, Zoran Vukosavljević, Vladimir Milić i Dragan Dostanić
Margit Savović, Miroslav Petković, Zoran Vukosavljević, Vladimir Milić i Dragan Dostanić


I nije ni čudo što se 61. trka “Kroz Srbiju” ( 8-12. septembar 2021,), baš ove godine, posle punih 16 leta, ponovo obrela u jednom od centara srpskog biciklizma. Čačak je bio domaćin druge etape, a rekosmo, biciklistički praznik ulepšao je Jovan Divnić prvim ali i Dušan Kalaba, takođe srpski reprezentativac, drugim mestom.
Start treće etape od Čačka do Prijepolja, ponovo je pokazao koliko Čačani vole ovaj sport, a šta tek reći za cilj poslednje ovogodišnje etape od Manastira Mileševe do Čačka?
Za ovacije koje su biciklisti iz Evrope , Azije, SAD, Australije i Afrike dobili u centru grada? Čačak, građani, ali i Auto Čačak, zastupnik “Škode” doprineli su da ovogodišnja trka “Kroz Srbiju” ponovo s pravom, ponese naziv “Srpskog Tura”.
Delegacija Trke kroz Srbiju, Margit Savović, Zoran Vukosavljević i Petar Rokvić je zato juče posetila Čačak i poklonila je domaćinu kojeg su ovog puta predstavljali Miroslav Petković,Vladimir Milić pomoćnici gradonačelnika i Dragan Dostanić (biciklistička legenda, trener Borca) najvrednija obeležja Trke kroz Srbiju.

Članovi delegacije naše najstarije i najveće biciklističke manifestacije (prva trka je vožena 1939. godine za pehar od čistog zlata dar Kralja Petra II) zahvalili su se građanima Čačka, Gradu Čačku, sportskim i turiustičkim radnicima, gradonačelniku Milunu Todoroviću i njegovim saradnicima, privrednicima ovog grada i iskazali želju da i naredne godine, 62. Međunarodna trka “Kroz Srbiju” ponovo dođe u Čačak, na obostrano zadovoljstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.