JUNIOR DEJAN COGOLJEVIĆ POBEDNIK DRUGE ETAPE NA “VOJVODINA RACE” I TREĆEPLASIRANI U GENERALNOM PLASMANU

posted in: Vesti | 0

Na medjunarodnoj juniorskoj biciklističkoj trci VOJVODINA RACE Dejan Cogoljević pobedio drugu etapu, a u generalnom plasmanu osvojio treće mesto.Na kraju biciklističke sezone u organizaciji Vojvodjanske asocijacije biciklističkih klubova u Šidu održana je medjunarodna juniorska biciklistička trka VOJVODINA RACE, 23.i 24.Oktobra 2021.godine. Trka se održala u dve etape, prvi dan vožen je pojedinačni hronometar u dužini od 10km, a drugog dana kružna trka ulicama Šida u dužini od 65km.


Prvu etapu pobedio je takmičar iz Madjarske, dok je Dejan Cogoljević osvojio treće mesto, a Boško Veličić četvrto mesto i ujedno bio je najbolje plasiran kadet. Narednog dana Veličić je nosio belu majicu simbol najboljeg mladog vozača.


Druga etapa bila je veoma brza, sa dosta pokušaja begova, ali na kraju je došla veća grupa na sprint u kome je Dejan Cogoljević izvojevao lepu pobedu. Ovaj put bio je brži od obojice biciklista koji su bili bolji prethodni dan od njega, ali zbog vremenskog zaostatka koji imao sa vožnje na hronometar, u generalnom plasmanu osvojio je treće mesto. Boško Veličić u toku trke osećao se veoma loše i nije uspeo da prati prvu grupu, tako da je ostao bez značajnijeg plasmana.


Posle duge i veoma uspešne sezone, biciklistima BORCA sada sledi period odmora i rehabilitacije. Pripreme za narednu sezonu počeće krajem meseca novembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.