Der 13. u drugom delu sedme etape u Čileu

posted in: Stare vesti | 0

Sedma etapa 30. trke „Oko Čilea“ vožena je u dva dela- pre podne hronometar, po podne drumska trka. Srpski reprezentativac Žolt Der član kragujevačkog Radničkog, koji vozi kao gost u ekipi Melipuli iz Čilea, je ponovo bio u donjem domu u vožnji protiv štoperice i osvojio je 64. mesto sa 3,13 minuta zaostatka iza poebdnika Marka Ariagade (Čile, T Benk Skečers) koji je stazu od 16,8 kilometra u Konsepsionu na obali Pacifika prešao za 19,46 minuta vozeći prosečno 50,9 km na čas! Der je u prvoj etapi, takođe u vožnji na hronometar, bio 72.

Ovom pobedom Ariagada je obukao majicu vodećeg u karavanu. Drugo mesto pripalo je Horgeu Điacinti (Argentina, Providensia) sa 11 sekundi zaostatka, dok je treći bio Čielanac Luis Mansila (T Benk Skečers) sa 13 sekundi slabijim vremenom.
Druga etapa vožena je od Konsepsiona do mesta Čilan (117 km) i pobedio je u sprintu grupe od 66 vozača Angelo Tulik (Francuska, Vende U) u vremenu 2:243,13 časova. Drugo mesto pripalo je Luisu Manisli (Čile, T Benk Skečres) a treće Anibalu Borahu (Argentina, Žami Sater Houm). Der je osvojio 13 mesto.
U ovoj etapi u samom finišu pao je Điacinti i polomio levu ključnu kost. U padu su učestvovala još petorica vozača. Điacinti je prošao liniju cilja praćen drugom iz ekipe Kabrerom i tek naknadno je ustanovljen prelom, pa je prebačen u bolnicu.
– Izuzetno se brzo vozi, skoro sve etape su završene masovnim sprintom – kaže Žolt Der.- Nedostaje mi malo svežine, jer sam došao na trku bukvalno sa bazičnih priprema, i zbog toga sam propustio šansu da nekoliko puta budem i u prvih pet! Ekipa je odlična, sve su mladi vozači, dobro se slažemo. Mislim da će mi ova trka mnogo značiti u nastavku sezone…
Posle drugog dela sedme etape, lidersku majcu sačuvao je Ariagada sa vremenom 17:27,15 časova. Ima pet sekundi bolje vreme od Mansile, dok je Điacinti, koji neće startovati u osmoj etapi, treći sa 36 sekundi zaostatka.
Osma etapa je od Talke do Kurika (117 km) i biće interesantno na cilju jer je Kuriko rodni grad dvostrukog pobendika trke „Oko Čilea“ Ariagade, za koga Der kaže da se poigrava sa ostalim vozačima i da je u fantastičnoj formi, jer je pre desetak dana pobedio na trci u Argentini u kategoriji 2.1 na kojoj su vozile i pro tur ekipe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.