Žolt Der 14. po pljusku u najdužoj šestoj etapi u Čileu

posted in: Stare vesti | 0

Najduža, šesta etapa trke „Oko Čilea“ od 165,6 km od Valdivie do Temuka na obali Pacifika, a karavan u kome je 107 biciklista svo vreme je vozio po jakoj kiši, pravoj provali oblaka!
Srpski reprezentativac, član kargujevačkog Radničkog Žolt Der zauzeo je 14. mesto u grupi od 96 vozača koji su liniju cilja prošli u vremenu trećeplasiranog, devet skeudni iza pobednika. Na cilj je posle 3:46,13 časova vožnje solo došao Antonio Kabrera (Čile, Providencija) koji se izdvojio iz karavana u finišu, dok je drugo mesto sa četiri sekunde zaostatka zauzeo Jan Moris (Francuska, Vende U). Treći je sa devet sekundi slabijim vremenom stigao Anibal Boraho (Argentina, Žami Sater houm) i potom i velika grupa.

Vodeću poziciju zadržao je Luis Mansila (Čile, Ti benk Skečers) sa vremenom 14:14,12 časova i ima četiri sekunde prednosti u odnosu na zemljaka i suvozača Marka Ariagada. Treći je i dalje Horge Điacinti (Argentina, Providencia). Der je 67. sa 13,54 minuta slabijim vremenom.
Sedma etapa voziće se u dva dela u Konsepsionu na obali Pacifika. Prvi deo je pre podne, hronometar od 17 kilometra, dok je po podne drumska trka Konsepsion – Čilan od 117,7 km, dosta zahtevna sa dva brda i mnogo „kupsera“. Trka „Oko Čilea“ ima deset etapa, 1.200 kilometra i završiće se 6. februara u Santijagu. Startovalo je 108 biciklista u 18 ekipa, posle šest etapa u karavanu je još uvek 107 vozača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.