Der diskvalifikovan

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklista Žolt Der, član profi tima „Partizan Srbija“ koji na trci „Vuelta Bolivija“ (kategorija 2.2) vozi kao gost u mađarskoj ekipi „Star sajkling tim“, diskfalifikovan je sa trke i kažnjen sa 100 švajcarskih franaka jer se u toku pete etape držao za automobil ekipe. I njegov sportski direktor je kažnjen sa 100 švajcarskih franaka, jer je dozvolio da se vozač “šlepuje“.

Der je u četvrtoj etapi pao, dobro se odrao i ugruvao, ali je završio na 50. mestu. Takođe, pobedio je u trećoj etapi, a bio je treći u prvoj.
– Razgovarali smo, i ja i rukovodstvo ekipe, sa komesarom UCI i zamolili da razmotri mogućnost da me vrati u trku. Objasnili smo da dolazim iz Evrope, da nisam navikao da vozim na 4.000 metara nadmorske visine, da se još nisam privikao i na vremensku razliku kao i da je u pitanju bila velika kriza, pogotovo što sam etapu pre toga pao – rekao je Žolt Der. – Međutim, držao se strogo propisa i nije promenio stav…
Petu etapu, prvu brdsku sa brdskim ciljem na skoro 4.000 metara nadmorske visine, obeležila je sjajna pobeda Mauricija Neise (Kolumbija) koji je stazu od 141 km prešao za3:25,48 časova i na cilju je u sprintu bio brži od Huana Kotumba (Bolivija), dok je treći, sa dve sekunde zaostatka, stigao Oskar Saliz (Bolivija).
Na brdskom cilju je pobedio Oskar Saliz.
U generalnom plasmanu Karlos Galviz (Venecuela) vodi sa vremenom 20:09,43 časova. Drugi je sa 47 sekundi zaostatka Gregorio Ladino (Kolumbija) dok je treći Alvaro Gonzales (Kolumbija) sa 50 sekundi slabijim vremenom. U nastavku trke u šestoj etapi, voziće se na stazi od 161 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.