Der pao u četrtoj etapi u Boliviji

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der reprezentativac profi tima Partizan Srbija, pao je u četvrtoj etapi trke „Vuelata Bolivija“ (kategorija 2.2), dobro se odrao, ali je uspeo da je zvrši na 50. mestu i nastaviće trku!

– Na oko 15 km do cilja, dok je grupa išla 55 km na čas pošto smo jurili dvojicu begunaca, uleteo je u nas pas. Uspeo sam da ga izbegnem, ostao sam na biciklu, ali je u tom trenutku na mene od pozadi, naleteo nepažljivi vozač i to u punoj brzini. Leteo sam nekoliko metra, a zatim sam „aterirao“, klizao po asfaltu i dobro sam se odrao, ali na sreću ništa nisam polomio – ispričao je Žolt Der koji na ovoj trci vozi kao gost u mađarskom timu „Star sajkling“.- Žao mi je, da nije bilo ovog pada da bih sprintao za treće mesto, jer begunce nismo mogli da ulovimo, trudili smo se samo da smanjimo razaliku.
Pad se dogodio u nezgodnom trenutku, jer je peta etapa prva brdska. Dugačka je 141 km, start je u Bombeu a cilj je na 3.725 metara nadmorske visine u gradiću Oruru, nedaleko do jezera Uru Uru. Ima i tri prolazna cilja.
U četvrtoj etapi je slavio Oskar Soliz (Bolivija) koji je 117 km prešao za 2:31,35 časova. Bio je pet sekundi brži od Ramira Kalpa (Ekvador), sa kojim je bio u begu više od polovine etape. U sprintu grupe od 38 biciklista, koji su na cilj stigli sa 1,16 minuta zaostatka, treće mesto pripalao je Gonzales Marinadu iz Čilea. Der je na 50. mestu imao 6,23 minuta zaostatka i stigao je na cilj sa još petoricom biciklista.
U generalnom plasmanu vodi Ronald Gonzales (Venecuela) sa 16:41,21 čas, drugi je Karlos Galviz (Venecuela) sa 16 sekundi slabijim vremenom, dok je treći Luis Supelveda (Čile) sa 57 sekundi zaostatka. Žolt Der je sa četvrtog mesta pao na 14. i ima 6,19 minuta slabije vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.