Žolt Der pobedio u trećeoj etapi trke „Vuelta Bolivija“

posted in: Stare vesti | 0

Novi uspeh srpskog bicikliste Žolta Dera na trci „Vuelta Bolivija“. Pobedio je u trećoj, najdužoj, etapi (207 km) u sprintu grupe od 51 vozača!
– Presrećan sam, nisam, iskreno, očekivao da ću posle dugačke i naporne sezone, imati snage za ovako nešto. Dva puta sam se u tri etape našao na postolju, bio sam treći u prvoj etapi. Koristio mi je i odlazak u Tajvan prošlog meseca, gde sam proveo sedam dana a poziv kluba Džajant Azija, ali na žalost zbog tajfuna nisam vozio i kompletan program trka… Nadam se da ću u preostale dve ravne etape sačuvati i četvrto mesto u generalnom plasmanu, a potom dolaze brda, penjemo se i na 4.500 metara i neće biti lako…
Der, koji je član profi tima Partizan Srbija a na ovoj trci vozi kao gost u mađarskom timu „Star sajkling tim“, je stazu od od Buena Viste do Vilja Tunarija prešao za 5:00,10 časova! Odsprintao je veliku grupu, a na drugu poziciju plasirao se Gatson Aguera (Argentina), dok je treći bio Bajron Guama de la Kruz (Ekvador).

U generalnom plasmanu Žolt Der se sa šestog mesta posle pobede u trećoj etapi, pomerio na četvrto i sada ima 52 sekundi slabije vreme od vlasnika žute majice Ronalda Gonzalesa (Venecuela) koji vodi sa 14:08,30 časova. Drugi je Karlos Galviz (Venecuela) sa 16 sekundi zaostatka, dok je treći Gastoin Aguera (Argentina) sa 52 sekunde slabijim vremenom.
Žoltu Deru je ovo treća pobeda u sezoni. Slavio je na trci „Kup gradonačelnika“ (katgeorija 1.2) u Moskvi i osvojio je prvo mesto na drumskom Šampionatu Srbije za elitu u Subotici. Ima treće mesto u etapi na „Vuelta Bolivija“, bio je peti i šesti u dve trke „Banjaluka – Beograd“ (kategorija 1.2). Završio je drumsku trku na Šampionatu sveta u Melbrunu na 99. mestu.
Četvrta etapa je 107 km od od Koranija do Sijudad Kočabambe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.