Der sedmi u drugom delu trke “Banjaluka – Beograd” i osvojio šest bodova

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentativac i olimpijski kandidat kragujevačkog Radinčkog Žolt Der bio je ponovo najbolji srpski biciklista u drugom delu trke “Beograd – Banjaluka” (1.2) od Bjeljine do Beograda (196 km).
Osvojio je sjajno sedmo mesto u konkurenciji preko 150 biciklista i zaradio šest  bodova za rang listu Evropa tura. U prvom delu trke od Banjaluke do Brčkog bio je  četvrti i pripalo mu je  12 poena. Ovo je druga trka u novoj sezoni na kojoj srpski biciklista osvajaju bodove, na prvoj u “VN Sočija” u Rusije, Ivan Stević je pobedio i ukupno osvojio 48 poena.
Na cilju drugog dela na vrhu Avale slavio je Matej Mugerli (Slovenia, Adrija) u vremenu 4:38, 40 časova. Na drugo mesto plasirao se Marko Kupm (Slovenija, Adrija) sa 14 sekundi zaostatka, dok je treći u istom vremenu stigao Italijan  Rikardo Zoidl (Arbovels, Austrija)…
– Mugerli je na izlasku iz Barajeva posle 130 km pobegao iz male grupe biciklista. Pokušao je, nešto kasnije da ga lovi Esad Hasanović iz kragujevačkog Radničkog, ali je na nizbrdici u Ripnju pao – kaže direktor trke i Partizana Branko Banović.
Među 30 u ovoj trci od srpskih biciklista našao se, prema nezvaničnim rezultaima,  na 27. mestu Nebojša Jovanović iz kragujevačkog Radničkog.
Prvi deo trke organizovali  su vredni biciklistički radnici iz Banjaluke predvođeni Tihomirom i Vladimirom Kuvaljom uz pomoć društveno sportskih organizacija grada Banjaluka i Republik Srpske.
Deo trke od Bijenjine do Beograda organizovao je beogradski Partizan u saradnji sa BS Srbije, BS Beograda i društveno – sportskim organizacijama gradova Bijeljina i Beograd, i uz podršku Garmin info tima, Dunav osiguranja, Beokriomeda i  Farmakoma M.B. kao i saobraćajne i pogranične policije i carina Republike Srpske i Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.