Veliki uspeh Miloša Borisavljevića u Istri

posted in: Stare vesti | 0

Juniorski reprezentativac kraljevačkog Metalca Miloš Borisavljević, osvjio je 11. mesto u generalnom plasmanu na trci „Kroz Istru“ koja se računala za bodove u omladinskom svetskom Kupu nacija i doneo je Srbiji 10 poena tako da se trenutno nalazi na 12. mestu u plasmanu nacija u ovom prestižnom takrčenju u konkurenciji 21 zemlje!
– Ovo je najbolji rezultat u istoriji našeg juniorskog biciklizma u Kupu nacija – kaže selektor juniorske reprezentacije Saša Gajičić koji je vodio ekipu na trci „Kroz Istru“.- Prezadovoljan sam, vozio je majstorski uz rame sa juniorima koji imaju neuporedivo bolje uslove. Sada ćemo, oskoljeni ovim lepim rezultatom, nastojati da dobijemo poziv za juniorsku „Trku mira“ koja će se voziti od 2. do 6. maja i koja se takođe boduje za Kup nacija. Malo je skup odlazak, ali u ove juniore vredi da se ulaže…
Borisavljevića u Metalcu trenira selektor seniorske reprezentacije Srbije Radiša Čubrić:
– Plasman Borisavljevića u Istri na 11. mesto je za mene kao da se popeo na pobedničko postolje! Sa nekoliko omladinaca u Metalcu pokrenuo sam projekat „Srbin na Tur de Fransu“ sa ciljem da u ovoj deceniji dobijemo vozača koji će ući u pro tur ekipu i voziti najcenjeniju svetsku trku – kaže Radiša Čubrić.- Iz te grupe već je stasao za velika dela Miloš Borisavljević. Radili smo u toku zime veoma naporno i rezultati se sada pokazuju. Veoma je radan i disciplinovan, u poslednja dva mesca nije propustio ni jedan trening. Predan je i voli biciklizam, bojao sa da neće ići na Istru jer Srbija nije među 25 nacija koje imaju automatski prvo da startuju a i finansijska situacija u BSS je loša. Rekao sam Gajičiću pred polazak da može da se plasira među 20, ali mi nije do kraja verovao.
U reprezentaciji na trci „Kroz Istru – memorijal Edi Rajković“ su bili Miloš Borisavljević i Marko Polumirac (obojica Metalac, Kraljevo), Stefan Stefanović i Borislav Simonović (obojica Borac), Aleksandar Mitić i Luka Kotur (obojica Partizan, Beograd).
Na trci „Kroz Istru“ svojevremeno (pre više od 30 godina) pobedio je kraljevački junior Slobodan Jelić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.