Dobar nastup biciklista “Borca” na međunarodnoj sceni

posted in: Vesti | 0

Član biciklističkog kluba BORAC, Stefan Stefanović, nastupio je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a Marko Danilović nastupa u ekipi METALAC QVICK na seriji trka u Kini.

Stefan Stefanovic-Borac, Cacak

Stefan Stefanović nastupio je 17.septembra 2016.godine na Evropskom prvenstvu u kategoriji takmičara do 23 godine u sastavu reprezentacije Srbije u Francuskom gradu Plumelecu. Vozio je kružnu stazu dužine 13.9km, 11 krugova u ukupnoj dužini od 152,9km. Bio je u glavnoj grupi do zadnjeg kruga, kada je ostao u drugoj grupi i došao na cilj sa zaostatkom od 3,11 minuta osvojivši 81 mesto. Kada se uzme u obzir da je na startu bilo 160 tamičara iz cele Evrope, da je jedini takmičar iz Srbije koji je završio trku, ovo se može smatrati kao zadovoljavajući rezultat.

reprezentacija

Marko Danilović nastupa kao gost u ekipi METALAC QVICK iz Kraljeva na seriji trka u Kini. Trenutno vozi trku oko jezera Po Yang koja je startovala 12.septembra i traje do 24.septembra. Posle pet etapa bio je drugi u generalnom plasmanu, ali u šestoj etapi imao je defekt na biciklu ( pukla sajla od menjača), što je uzrokovalo vremenski zaostatak I trenutno je peti u generalnom plasmanu. Do kraja trke nada se da će se ipak naći na pobedničkom postolju. Posle ove trke nastupiće na još tri trke, a turneja se završava karajem septembra.

Kombinovana ekipa biciklističkog kluba BORAC, sastavljena od seniora i juniora nastupiće na 5-toj medjunarodnoj biciklističkoj trci “THESSALONIKI 2016” u Solunu od 24-25.09.2016.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.