Još jedan dobar nastup biciklista “Borca” na međunarodnoj sceni

posted in: Vesti | 0

Na petoj medjunarodnoj biciklističkoj trci “THESSALONIKI 2016” u Grčkoj biciklisti Borca osvojili dva druga i jedno treće mesto.

ekipa-borca-pred-start-u-stavrosu

 

Kombinovana ekipa biciklističkog kluba BORAC sastavljena od seniora, juniora I dva gosta iz BK Partizan iz Beograda nastupila je proteklog vikenda na trci “THESSALONIKI 2016” u Grčkoj.

Prvog dana vožena je trka sa startom i ciljem u Stavrosu u dužini od 141km. Na staru je bilo 96 takmičara iz Srbije, Rumunije i Grčke i vidjena je interesantna borba. Stefan Stefanović na teškim delovima staze uspevao je da se odvoji od vodećeg karavana, ali njegovi begovi su bili kasnije anulirani. U taktičkoj završnici u zadnjih 25km od vodeće grupe uspeli su da se odvoje takmičar Borca Klisurić  Stefan i Rumunski takmičar.  Taj beg odgovarao je Borcu i Rumunima i zajednički su uspeli da osujete sve napore grških biciklista da ih stignu. U sprintu bolji je bio iskusnikji Marius Petrache, dok je Klisurić osvojio drugo mesto. U sprintu prateće grupe najbolji je bio Dušan Kalaba i osvaja treće mesto. Stefan Stefanović i Goran Antonijević  bili su plasirani u prvih deset.

klisuric-i-kalaba-na-postolju-u-stavrosu

U nedelju vožena je ulična trka u Solunu ulicama pored Belog tornja  iglavne promenade na obali.  Vozilo se 10 krugova po 4,5km. Pored velike prosečne brzine koju su biciklisti napravili 48km/h, na cilj je došla velika grupa. U sprintu Goran Antonijević  prvi je povukao i imao sigurnu pobedu u rukama, ali na 50m pre cilja na neravnini puta bicikl mu je proklizao, što je iskoristio ponovo takmičar iz Rumunije i za pola točka osvaja prvo mesto ispred Gorana Antonijevića.

goran-antonijevic-na-podijumu-u-solunu

 

Sa ekipom ovaj put nije bio Marko Danilović, koji je u isto vreme nastupao kao gost u ekipi METALAC iz Kraljeva na trkama u Kini. On je na etapnoj trci oko jezera PO YANG u generalnom plasmanu pojedinaca osvojio peto mesto, što je izvanredan rezultat. Posle ove trke vozio je još jednu jednodnevnu trku na kojoj je na žalost tragično nastradao član Metalca iz Kraljeva Dejan Marić. U padu koji je prouzrokavao tragične posledice učestvovao je i naš Marko Danilović, ali on je srećom prošao bez povreda. Pad se dogodio na 16-tom kilometru od strata i trka je odmah prekinuta.

 

Naredni nastup član ekipoe Borca, Stefan Stefanović imaće na Svetskom prvenstvu za takmičare do 23 godine, koje se održava u Kataru  15.oktobra 2016.godine.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.