DOBAR NASTUP BORČEVIH BICIKLISTA NA CARPATIAN TOUR-u

posted in: Vesti | 0

Članovi Biciklističkog kluba BORAC, Marko Danilović i Stefan Stefanović, nastupali su za reprezentaciju Srbije na najvećoj trci u Evropi za takmičare do 23 godine, CARPATIAN TOUR. U konkurenciji 175 takmičara Marko Danilović zauzeo je 32 mesto, a Stefan Stefanović 51.mesto.

Najveća trka za takmičare do 23 godine CARPATIAN TOUR, održana od 29.04-04.05.2014.godine, sa startom u Madjarskoj (Veszprem) i ciljem u Poljskoj (Tarnow), posle preveženih 692km podeljenih u šest etapa uspešno je završena za čačanske bicikliste. O težini trke govori podatak da je od 175 takmičara na startu, trku uspelo da završi samo 104. Od članova reprezentacije Srbije samo je Miloš Borisavljević bio bolje plasiran od Danilovića i Stefanovića osvojivši 22 mesto u generalnom plasmanu. Ostali članovi ekipe nisu završili trku. Na ovako dugačkoj i teškoj trci vremenski zaostatak bio je mali, Danilović je kasnio iza pobednika 3,05 minuta, a Stefanović 4,38 minuta, što govori da su bili uz rame najboljima i da su samo nijanse u finišu odlučivale…

Ekipno Srbija je osvojila 14 mesto u konkurenciji 35 ekipa. Stručno vodjstvo reprezentacije Srbije činili su članovi Biciklističkog kluba Borac, Predrag Prokić- trener, Tadija Vučković -maser i Dragomir Marinković- mehaničar.

Sledeći nastup najbolji biciklisti Borca imaće takodje kroz reprezentativne akcije od 14-18.05.2014.godine na seriji jednodnevnih trka u okviru Euro toura koje se voze u Poljskoj, Čaškoj, Slovačkoj i Madjarskoj.

Najbolji kadet u Srbiji, član Borca Aleksandar Petrović nastupiće za kadetsku Reprezentaciju Srbije na trci GP MATOUŠEK-ZMN u Češkoj( Jevičko), od 08-11.05.2014.godine.

Ovogodišnja trka CLASSIC Beograd-Čačak, koja je trebalo da se održi po XXI-vi put u subotu 10.05.2014.godine odložena je do daljnjeg. Do odlaganja došlo je usled blokade računa kluba, koja je nastala, presudom Privrednog suda o prinudnoj naplati za troškove obezbedjenja trke CLASSIC Beograd-Čačak, od strane MUP-a Srbije iz 2008.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.