DRUGA MESTA STEFANA STEFANOVIĆA I BORCA

posted in: Stare vesti | 0

Na prvoj trci u ovogodišnjoj Biciklističkoj ligi Srbije u biciklizmu, koja se održala u Kovilju kod Novog Sada u subotu 06,04,2013.godine, mladi član seniorske ekipe Borca Stefan Stefanović osvojio je drugo mesto u apsolutnoj konkurenciji, odnosno prvo za vozače do 23 godine.

Trka se održala na kružnoj stazi, gde je jedan krug bio dug 35km, a vozilo se tri gruga u ukupnoj dužini od 105km. Već u prvom delu staze Stefanović se odvojio sa prošlogodišnjim osvajačem lige Esadom Hasanovićem iz Kragujevačkog Radničkog. Oni su složno išli ka cilju i njihova najveća prednost bila je oko 3 minuta. Mladi Borčev takmičar, kome je ovo prva seniorska trka, osećao se dobro i bio je siguran da će pobediti iskusnog Hasanovića. U toj svojoj želji napravio je taktičku grešku neposredno pre cilja, što ga je na kraju koštalo pobede. Iza njih dvojice vodila se velika borba i treće mesto osvojio je Olimpijac Ivan Stević, dok su ostali članovi ekipe Borac Marko Danilović, zauzeo 5 mesto, a Jovan Zekavica 8 mesto.Ovi rezultati su uzrokovali da seniorska ekipa Borca zauzme drugo mesto ekipno, iza Radničkog iz Kragujevca, a ispred Metalca iz Kraljeva.
Ovo je lep nagoveštaj početka ovogodišnje sezone u koju se ulazi veoma ambiciozno sa novi sponzorom ŠKODOM-AUTO Čačkom…

Juniorska ekipa nije otišla na trku jer su se tri člana ekipe razbolela, a kod kadeta Aleksandar Petrović je imao nevidjen maler. U sprintu velike grupe, na 100m pre cilja kada je bio za bicikl pre rivala i grabio ka pobedi, neko je u gužvi iza njega zakačio za njegov zadnji menjač, koga je otkinuo sa bicikla. U tom sudaru Petrović je pao, ostao bez pobede i peške prošao kroz cilj.
Ostali mladi takmičari Borca takodje su imali dosta defekata, tako da nisu ostvarili značajnije rezultate.

Po završetku trke u Kovilju, seniorska ekipa BORCA, otišla je u Sloveniju, gde će u Nedelju nastupiti na trci Gran prix ŠENČURA, koja se vozi u okviru EURO Toura.

Rezultati Velike nagrade Novog Sada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.