Prvi nastup biciklista Borca na medjunarodnoj sceni ove sezone.

posted in: Stare vesti | 0

Seniorska ekipa Biciklističkog kluba BORAC, koja veoma ambiciozno ulazi u ovu sezonu, posle uspešno provedenih zimskih priprema u Crnoj Gori I Hrvatskoj/Istra, sezonu je počela sa nastupom na trci Košice-Miškolc, u okviru Euro toura, klase 1.2. Udarna reprezentativna trojka Borca, Zekavica, Stefanović, Danilović, za ovu trku bila je pojačana sa prošlogodišnjim prvakom Srbije Nikolom Kozomorom…
Staza od Košica u Slovačkoj do Miškolca u Madjarskoj bila je duga 120km. Vozilo se po veoma hladnom vremenu sa temperaturom od 2 stepena C. Na startu našlo se 70 takmičara iz 12 ekipa iz Slovačke, Madjarske, Rumunije, Ukrajine, Moldavije I Srbije. U prvoj fazi trke odvojilo se pet takmičara, medju kojima nije bilo Borčevih biciklista. To se dogodilo prevashodno iz taktičkih razloga, jer ekipi je ovo bio prvi start ove sezone I još nisu stekli neophodno samopouzdanje. U kasnijoj fazi trke videli su da se ravnopravno mogu nositi sa konkurencijom I pokušavali su da nadoknade izgubljeno na startu, ali nisu uspeli da dostignu odbegle takmičare koji su došli prvi na cilj. Na cilj su došli sa velikom grupom I sprint je odredjivao redosled. Jovan Zekavica koji je poznat kao dobar sprinter, na 2km pre cilja imao je gumi defekt I sa polupraznom gumom nije mogao da pokaže svoje kvalitete, tako da je zauzeo 12 mesto. Stefan Stefanović I Marko Danilović takodje su bili sa velikom grupom I osvojili 18, odnosno 19 mesto.

Ovaj nastup može se oceniti kao uspešan, mada je šteta što se nije napravilo I više. U nastavku sezone, Zekavica I Stefanović nastupiće 30.i 31.03 na dve jake trke u Italiji za Reprezentaciju Srbije. Prvi nastup na domaćim trkama biće 06.04.2013 godine u okviru Lige Srbije u Novom sadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.