Dugalić pobedio u kriterijumu na trci u Turskoj

posted in: Stare vesti | 0

Mladi biciklistički reprezentativac čačanskog Borca Nemanja Dugalić pobedio je u kriterijumskoj trrci  održanoj u turskom gradu Konji na prvim „Međunarodnim dečijim sportskim igrama“.
– Dugalić je  do pobede došao u poslednjem bodovnom krugu – kaže trener reprezentacije Srbije Nikola Jakovljević.-  Sjajno mu je asistirao Darko Devedžić iz kraljevačkog Metalca koji je  pripremio Dugalić poziciju za sprint jer je samo prvo mesto  donosilo i pobedu u trci.  Staza je bila tehnički izuzetno zahtevna, sa dosta krivina od kojih jedna bila od 180 stepeni.  Ukupna dužina iznosila je 19,2 km a vozilo se 12 krugova od 1,6 km. U ranoj fazi trci Mišel Sekereš iz Spartaka iz Subotice je pao, dok je Dario Nimečević, takođe reprezentativac Spartaka odustao posle pada u finišu kada je u žaru borbe krenuo da anulira jedan beg turskog bicikliste. U celini, sjajno smo predstavili srpski bicklizam na ovom takmičenju, Dugalić je osvojio dve medalje, prvog dana je bio treći u kružnoj trci.

U vođstvu reprezentacije Srbije na ovoj trci bili su i Marko Pročikević generalni sekretar Balkanske biciklističke unije i mladi stručnjak iz Subotice  Dejan Perčić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.