Stevanović 58. u prvoj etapi trke „Kroz Istru“

posted in: Stare vesti | 0

Đorđe Stevanović, juniorski reprezentativac niškog Železničara MBN osvojio je 58. mesto u prvoj etapi biciklističke trke za juniorski Svetski kup nacija „Kroz Istru“.
Stevanović je na cilj došao posle 97 kilometra vožnje od Rovinja do Buzeta sa velikom grupom sa 1,08 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Alekseja Ribalkina (Rusija). U istoj grupi na 80. mestu etapu je završio Miloš Borisavljević, Marko Danilović je bio 90. a Uroš Jovanović 97. Aleksa Veličković je završio na 107. mestu sa 8,09 minuta zaostatka, dok je Lazar Jovanović stigao109. u istom vremenu.

– Veličković je imao defekt baš na početku uspona na brdo gde je bio cilj – kaže selektor srpske reprezentacije Saša Gajičić.- Bio je u dobroj poziciji ali na želost nije imao sreće. Lazar Jovanović je pustio grupu i došao je sa Veličkovićem. Konkurencija je veoma jaka, startovale su nacionalne selekcije Rusije, Danske, Velike Britanije, Holandije, Italije, Slovenije, Belgije, Švajcarske, Poljske, Nemačke, Francuske, Norveške, Češke,Slovačke, Austrije, Luksemburga, Mađarske i Hrvatske… Nadam se boljim plasmanima u preostale dve etape.
Rus Ribalkin je zabeležio vreme 2:14,34 časova i za sekundu je pretekao drugoplasiranog Magnus Kort Nilsena (Danska). Grupu od 17 biciklista, koja je došla sa 12 sekundi zaostatka, odsprintao je za treće mesto britanski junior Džonatan Dieben. U karavanu je 114 biciklista.
Druga etapa je 23. aprila Umag –Labin (90 km).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.