Dukić peti u etapi u Rumuniji, Šmelcerović 12. u generalnom plasmanu

posted in: Stare vesti | 0

Kombinovani tim niškog Železničara MBN, uspešno privodi kraju učešće na trci „Tur of Seklerland“ u Rumuniji (kategorija 2.2). U tri od četiri etape, najbolji plasman imao je Aleksandar Dukić (Ćelezničar MBN)  koji je u drugoj etapi osvojio odlično peto mesto u sprintu velike grupe biciklista.

U generalnom plasmanu visoku12. poziciju čuva Goran Šmelcerović, gost iz kragujevačkog Radnčikog, sa 1,37 minuta slabijim vremenom od lidera Bugarina Evgenija Gerganova. Drugi je Kolumbijac Morales sa šest sekundi zaostatka, dok je treći Italijan Bruno Rici sa 19 sekundi slabijim vremenom. Na 31. mestu je Dragan Spasić sa 11,51 minuta zaostaka, dok je 44. Dejan Marić (obojica Železničar MBN) sa 32,29 minuta slabijim vremenom.

U prvoj etapi, pobedio je Belorus Popkov, Šmelcerović je bio 18. sa 1,04 munuta, dok je 29. mesto zauzeo Dragan Spasić sa 2,01 minuta zaostatka. Dukić je etapu završio na 43. mestu sa 4,16 minuta slabijim vremenom, dok je Ivan Jezdimirović (svi Železničar MBN) bio 68. u vremenu Dukića. Odustao je gost iz Radničkog Predrag Prokić.

U drugoj etapi, pobedio je Nemac Henrik Verger, Dukić je bio peti, 13. Spasić, 19. Šmelcerović –  svi u vremenu prvog. Na 46. mesto sa 2,37 minuta zaostatka, plasirao se Marić dok je Jezdimirović odustao.U trećoj etapi slavio jeUkrajinac Šejdu, Morales je bio drugi, a Gerganov treći u sprintu. Šmelcerović je završio na 22. poziciji sa 18 sekundi zaostatka, 34. je stigao Spasić sa 9,34 minuta slabijim vremenom, dok je 42. bio Marić sa 17,13 minuta zaostatka. Trka se završava u nedelju. Vođa ekipe je sportski direktor Železničara MBN Miroljub Krstić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.