Đurđić pobedio na Divčibarama

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklista Bojan Đurđić (Radnički Kragujevac) pobedio je na međunarodnoj trci „Srbija open“ u ketegoriji elita na Divčibarama koja se računala i za  Biciklistčku ligu Sbrije u planinskom biciklizmu. Na atraktivnoj stazi prd velikim brojem gledalaca, Đurđić je trijumfovao i osvojio 30 svetskih bodova za rang listu UCI za koju se ova trka bodovala u C 2 kategoriji.
Drugo mesto pripalo je srpskom mladom asu Marku Popoviću iz novosadskog Ris sajklinga i osvojio 20 bodova, dok je treći stigao Rus  Anton Gogolev kome je pripalo 15 poena.
Svetske bodove u novoj sezoni osvojili su od srpskih vozača i Aleksa Marić (Crvena zvezda) na četvrtom mestu (12 poena), Ivan Jovanović (Progresiv) na petom mestu (10), Boris Popović (Ris sajkling) na šestm mestu (osam) i Oliver Štrbac (Fanatik) na sedmom mestu (šest).
Najbolja u ketegoriji elita za dame bila je Jovana Crnogorac (Novi Sad) ispred Ivane Kostić (Orlovac Sistem FPS)  i Vanese Durman (Fanatik). Osvojile su 30, 20 odnosno 16 svetskih bodova.
Ukupno je učestvovalo oko 100 biciklista iz Srbije, Rusije, Crne Gore i BiH…
Ostali plasmani – juniori: 1. Emir Ramović (Ciklomont Bijelo Polje), 2. Slobodan Stanković (BK Novi Sad), 3. Ognjen Stanković (Orlovac FPS), 4. Marko Bogdanović (Ris sajkling).
Juniorke: 1. Jelena Erić (Metalac), 2. Milica rakić, 3. Kristina Jakotin (obe BK Novi Sad).
Mastersi: 1. Bojan Vasović (BK Novi Sad), 2. Zoran Živković Ciklomanija, Kragujevac), 3. Branislav Matić (Fanatik).
Kadeti: 1. Boban Despotović (Nik bajk, Nikšić), 2. Aleksandar Roman (Jednota, Šid), 3. Milutin Zeljković (BK Novi Sad).
Mlađi kadeti: 1. Marko Kasapović (BK Novi Sad), 2. Spaso Popović (Nik bajk), 3. Andrija Marković (Radnički, Kragujevac).
Najbolji u hobi sport klasi bio je Darko Janušević (Nik bajk) a u hobi fan Džefir Dizdarević (Ciklomont, Bijelo Polje).
Karavan planinaca seli se 11. maja u Vijelo Polje gde će se voziti trka za „Salkano kup“ a 13. maja za isto takmičenje planirano je okupljanje u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.