Stević sedmi na „Kupu gradonačelnika“ u Moskvi

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević olimpijski kandidat beogradskog Partizana osvojio je sedmo mesto na trci „Kup gradonačelnika„ (kategorija 1.2) i osvojio šest svetskih bodova. Ovo mu je druga trka u sezonu na kojoj je osvojio bodove, jer je za pobedu u generalnom plasmanu, jedan dan u žutoj majci i dva treća mesta u etapama zaradio 48 poena na „Velikoj nagradi Sočija“ početkom marta u Rusiji!
– Ivan Stević  je umoran od „Predsedničke trke“ i nije imao svežinu za sprint pa je izostalo, možda, i postolje – rekao je selektor Radiša Čubrić.-  Ali, na njega sada svi paze, došao je kao pobednik jake trke i to je pomoglo da Andi Bajc, koji vozi za „Salkano tim“, čiji su članovi ove godine i Stević i naš drugi olimpijski kandidat Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka,  osvoji drugo mesto. Dok su motrili na Stevića, Bajc je iskoristio šansu i popeo se na postolje. Trka je bila veoma teška, vetar je „razbio“ karavan a naš Stanković, koji je bio u pobedničkom begu platio je danak neiskustvu i potrošio mnogo snage, tako da nije uspeo da se zadrži sa vodećima… Hasanović je odlično vozio i plasirao se na 23. mesto, Stanković je završio na 37. poziciji. Kozomara je stigao u četvrtoj, glavnoj grupi, a Der je odustao…
Trka je imala 150 km, a pobedio je Rus iz Itera Kaćuše  Igor Boev u vremenu 3:21,51 časova. Bajc na drugom mestu imao je isto vreme, dok je u sprintu grupe od desetorice biciklista sa 12 sekundi zaostatka treće mesto pripalo Vjačeslavu Kuznjecovu (Rusija, Itera Kaćuša).
Šestorica srpskih biciklista, Žolt Der i Esad Hasanović olimpijski kandidati Radničkog iz Kragujevca, Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca, Nikola Kozomara iz Partizana, olimpijski kandidat Partizana Ivan Stević i mladi subotiči as iz Spartaka, takođe kandidat za OI u Londonu Gabor Kasa startovaće 2. maja na dugoj jednodnevenoj trci „Memorijal Oleg Djačenko“ (1.2) na čuvenoj olimpijskoj stazi Krilatsko! Učestvuje oko 150 bicklista  u 26 ekipa iz SAD, Austrije, Grčke, Litvanije, Ukrijine,Turske, Slovenije, Kazahstana, Uzbekistana, Srbije i Rusije.
Treća jednodnevna trka je 3. maja „Velika nagrada Moskve“ i potom od 5. do 9. maja etapna trka „Pet krugova oko Moskve“. Ukupan nagradni fodn je oko 40.000 evra.
Srpski biciklisti zabeležili su u dve poslednje „moskovske turneje„ mnogo dobrih rezultata. Prošle godine, Ivan Stević je pobedio na „Kupu gradonačelnika“ i bio je drugi u generalnom plasmanu na „Pet krugova oko Moskve“ pobedivši i  u prvoj etapi ove trke, dok je na „Velikoj nagradi Moskve“ zauzeo deseto mesto. U 2010. Der je pobedio na „Kupu gradonačelnika“, Hasanović na „Pet krugova oko Moskve“, dok je Stević bio peti u „Velikoj nagradi Moskve“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.