Đurđić pobedio na trci „Trofej Divčibare“, sve olimpijske bodove osvojili srpski biciklisti!

posted in: Stare vesti | 0

Žetva bodova srpskih biciklista na prvoj u seriji trka „Srbija opena“ u planinskom biciklizmu „Trofej Divčibare“ (kategorija C 3): prvih pet mesta koja donose olimpijske bodove osvojili su biciklisti iz Srbije i upisali na konto 23 poena!
Trijufmovao je Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog, koji je stazu od 28,8 km prešao za 1:40.49 časova! Zaradio je deset bodova, drugi je stigao Aleksa Marić iz Crvene zvezde sa 5,17 minuta zaostatka, dok je treći stigao Ivan Jovanović sa 5,22 minuta slabijim vremenom. Osvojili su šest, odnosno četiri boda. Četvrtoplasirani Oliver Štrbac iz Fanatika dobio je dva boda, a petoplasirani Boris Popović iz Ris sajklinga jedan bod!

– Sa ponosom možemo da kažemo da su staza i organizacija dobili samo komplimente. Komesar UCI, grčki sudija Pecos je pohvalio ceo organizacioni tim – rekao je Nemanja Vajs predsednik BK Novi Sad koji je sa Đurđićem trasiro stazu. – Drago nam je i zbog žetve bodova, isplatio se trud  BSS i kluba Bajk Crvena zvezda kao tehničkog organizatora.
Petar Rokvić, generalni sekretar BSS je istakao:
– Trka „Trofej Divčibare“ je bila pun pogodak jer smo osvjili važne bodove za konačan plasman i odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012.  Ovakve manifestacije su sjajna prilika da se poveže sport i turizam, a Ministarstvo omladine i sporta Srbije je podržao ceo projekat i seriju trka „Srbija open“ na čemu im, u ime biciklista i biciklističkih radnika, još jednom zahvaljujem.
Uz organizatore bili su i predstavnici  JO „Valjevo turs“, Hotela Pepa na Divčibarama i Vinarije Jelić kao i drugih uglednih frmi iz valjevskog kraja.
U ciklusu „Srbija open“ voziće se ukupno četiri trke, uz „Trofej Divčibare“ i „Trofej Kopaonik“ 18. juna, „Trofej Stare planine“ 2. juna i „Trofej Sokobanje“ 10. septembra.
Ostali plasmani na „Trofeju Divčibare“ – dame: 1. Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), 2. Nikoleta Mitrović (Orlovac Sistem FTO), 3. Vanesa Durman (Fanatik).
Juniori: 1. Lazar Jovanović (Borac, Čačak), 2. Ognjen Stanković (Orlovac Sistem FTO), 3. Emir Ramović (Crna Gora).
Juniorke: 1. Milica Rakić (BK Novi Sad), 2. Nevena Davosir (Fanatik), 3. Violeta Trofković (Jednota, Šid).
Kadeti: 1. Dino Ramović, Marko Smiljanić (obojica Crna Gora), 3. Slobodan Babić (Fantik).
Mlađi kadeti: 1. Milutin Zeljković (BK Novi Sad), 2. Miljan Gojak (Crna Gora), 3. Aleksandar Mijatović (BK Novi Sad).
Mastersi: 1. Zoran Živković (Radnički, Kragujevac), 2. Bojan Vasović (BK Novi Sad), 3. Branislav Matić (Fanatik).
Najbolji u hobi sport klasi bio je Endre Kolmar (Kapriolo), a u u fan kalsi Siniša Belošević (Crna Gora).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.