Dva prva i tri druga mesta za bicikliste Borca na kupu Srbije u Beogradu i Šidu

posted in: Vesti | 0

Na Kupu Srbije u biciklizmu u Šidu prvo mesto osvojio Goran Antonijević i seniorska ekipa Borca, a u Beogradu drugi je bio Marko Danilović i seniorska ekipa.

Proteklog vikenda održane su dve trka za Kup Srbije u biciklizmu. U subotu 10.juna seniori su vozili trku u Beogradu na stazi koja je išla preko Maldenovca i Kosmaja sa ciljem na Avali u dužini od 111km. Posle 20km odvojila se vodeća grupa od četiri takmičara u kojoj su bili Marko Danilović i Stefan Stefanović. Posle Kosmaja od grupe je otpao takmičar iz Kraljeva tako da je vodeća trojka složno došla pod Avalu. Na usponu Stefan Stefanović nije mogao da prati vodeći dvojac, tako da je sprint odlučivao pobednika. Za debljinu gume prvo mesto osvojio je Nebojsa Jovanović-OBK BEOGRAD ispred Marka Danilovića, dok je Stefan Stefanović stigao treći. Goran Antonijević imao je stomačnih problema, što je uzrokovalo da ima nešto lošiji plasman i osvoji šesnaesto mesto. Ekipno prvi je bio OBK BEOGRAD, drugi BORAC i treći PARTIZAN.

U nedelju vožena četvrta trka za Kup Srbije u Šidu na kružnoj stazi ulicama grada. Na ovoj trci nastupale su sve uzrasne kategorije. Poletarci vozili su tri kruga po 2600m, a najbolji plasman od čačanskih biciklista imao je Boško Veličić koji je osvojio četvrto mesto. Ekipa Borca osvojila je drugo mesto.
Kadeti su vozili 12 krugova po 2600m. Ekipa Borca bila je oslabljena, jer na trci nisu nastupili Veljko Vučićević i Bogdan Milošević zbog nastupa za kadetsku reprezentaciju Srbije na trci u Bugarskoj. U takvoj situaciji Dimitrije Jeremić osvojio je treće mesto, ali ekipa nije imala svoj plasman.

Seniori su vozili 25 krugova po 2600m. Trka je bila veoma interesanta i obilovala je zanimljivostima na stazi. U trećem krugu dolazi do velikog pada, koji su čačanski biciklisti uspešno izbegli, ali je Stefan Stefanović imao lom zadnjeg točka. Taj detalj je prouzrokovao da se velika grupa podeli na više manjih grupa i da dodje do velike borbe. Na polovini trke grupe su se spojile i dolazi do nove situacije kada se takmičar iz Partizana izdvaja i stiče veliku prednost. Iz velike grupe odvaja se nova manja grupa od pet takmičara u kojoj su bili Marko Danilović i Goran Antonijević. Kako nikom iz te grupe nije bilo u interesu, osim čačanskih biciklista da lovi odbeglog takmičara, Marko Danilović je sam deset krugova lovio odbeglog takmičara iz Partizana. Uspeo je da ga stigne u zadnjem krugu, a veliki rad svog klupskog druga krunisao je pobedom Goran Antonijević. Ovaj put borčev biciklista bio je brži od Nebojiše Jovanovića-OBK Beograd, za debljinu gume, tako da mu se revanširao za subotnju trku. Stefan Stefanović je došao sa velikom grupom, što je bilo dovoljno da ekipno BORAC osvoji prvo mesto ispred OBK BEOGRADA i PARTIZANA.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na medjunarodnoj biciklističkoj TRCI KTOZ SRBIJU, koja se održava od 16-18.juna. Start trke je u Požarevcu, gde je i prva etapa, druga etapa se vozi od Požarevca preko Mladenovca do Avale i treća etapa je od Pećinaca preko Rume i Novog Sada do Zrenjanina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.