Poseta dečijeg vrtića “Mladost” biciklističkom klubu “Borac“

posted in: Vesti | 0

U utorak 6. juna, deca iz dečijeg vrtića MLADOST, sa svojim vaspitačima uzvratili su posetu biciklističkom klub BORAC.

Vaspitači dečijeg vrtića MLADOST sa Ljubić keja, predvođeni vaspitačem Gordanom Sjeničić u program svog rada uvrstili su i bicikl. Sa grupom dece od pet godina u kojoj je bio samo jedan dečak koji je vozio bicikl bez pomoćnih točkića, svojim angažovanjem uspeli su da za veoma kratko vreme sada imaju u grupi oko desetoro dece koji samostalno voze bicikl. Pored obuke vožnje bicikla deca su upućena i u sve tehničke detalje samog bicikla, kao i o značaju korišćenja, učešću u saobraćaju, tradiciji biciklističkog sporta u Čačku…

U cilju što bolje prezentacije bicikla i njegovog korišćenja u poseti vrtiću MLADOST prošle nedelje bili su sportki direktor kluba Dragan Dostanić i seniorski reprezentativac Stefan Stefanović. U veoma zanimljivom razgovoru i demonstraciji deca su čula mnogo za njih interesantnih detalja vezanih za ovu temu.

Uzvratnu posetu deca i vaspitači bicikističkom klubu BORAC imali su u utorak 6. juna. Dočekali su ih članovi seniorske ekipe, poletarci kuba i sportski direktor Dragan Dostanić. Deci je pripremljeno osveženje i okrepljenje, a potom su kroz razgovor upoznata sa tradicijom i rezultatima kluba. U radionici su prisustvovali popravci jednog bicikla, što je njima bilo najzanimljivije.

Ova divna inicijativa vaspitača Gordane Sjeničić, biće nastavljena i dalje i deca će u narednom periodu imati organizovanu grupnu vožnju van vrtića na nekom adekvatnom prostoru u okviru sportskog centra MLADOST.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.