Dve pobede Marka Danilovića na medjunarodnoj biciklističkoj trci “Kroz Vojvodinu”

posted in: Vesti | 0

Na 36-toj medjunarodnoj trci “KROZ VOJVODINU”, biciklista Borca Marko Danilović pobedio drugu trku, a u prvoj trci osvojio drugo mesto ukupno, ali pobedio u bodovanju za Kup Srbije.

Ovogodišnja trka “KROZ VOJVODINU” održana je od 15-17.septembra i bile su održane tri posebne jednodnevne trke, bez generalnog plasmana. Prvog dana vožena je staza od Novog Sada preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja do Zrenjanina u dužini od 160km. Na startu su bile tri ekipe iz Slovenije, po jedna iz Madjarske, Hrvatske i sve domaće ekipe. Za domaće takmičare trka se bodovala i za Kup Srbije. Posle 100km odvojila se prva grupa od 11 takmičara medju kojima je bio i Marko Danilović. Na 20km pre cilja vodeća grupa se pocepala na dva dela i u prvom delu od šest takmičara opet je bio Marko Danilović. Na 5km pre cilja on je hrabro napao protivnike odvojio se i stekao malu prednost koju je održao do ciljne ravnine. Kada su ga svi videli kao pobednika, na samoj liniji cilja prošao ga je slovenački biciklista Robert Jenko iz ekipe MEBLO JOGI iz Gorice. Treće mesto osvojio je Nebojiša Jovanović iz OBK BEOGRADA. Kako se trka bodovala za Kup Srbije za takmičare iz Srbije, Marko Danilović je osvojio prvo mesto, Stefan Stefanović četvrto ( u ukupnom plasmanu sedamnaesto), a junior Stefan Sretenović osmo mesto (u ukupnom plasmanu dvadesetsedmo). Ovi plasmani bili su dovoljni da Borac osvoji prvo mesto ekipno.

Druga trka vožena je na kružnoj stazi od Zrenjanina preko Žitišta, Jaše Tomić, Sečnja do Zrenjanina, dva kruga u ukupnoj dužini od 180km. U veoma zanimljivoj borbi, opet se odvaja vodeća grupa u kojoj je bio Marko Danilović i u sličnoj završnici kao prvog dana, on napada svoje konkurente na 9km pre cilja, uspeva da se odvoji, ali ovoga puta sa ubedljivijom prednošću uspeva da u solo vožnji prvi prodje kroz cilj. U sprintu prateće grupe Nebojiša Jovanović iz OBK BEOGRADA osvaja drugo mesto, a treći je bio Obal Primož iz ekipe MEBLO JOGI iz Gorice.

Treća trka vožena je od Zrenjanina do Titela i dva kruga preko Šajkaša i Mošorina sa ciljem u Titelu. Posle 105km kada je vodeća grupa od dvadesetjednog takmičara, medju kojima su bili i biciklisti Borca trebalo da se popne na Titelski breg, nastalo je jako nevreme sa olujnim vetrom. Vetar je bio tako jak da prateći motoristi i policija nisu mogli da se održe na svojim vozilima, a kamoli biciklisti. U takvim okolnostima organizator i sudije su prekinuli trku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.