Dve srpske selekcije na trci „Oko Grčke“

posted in: Stare vesti | 0

Dve srpske selekcije, nacionalni tim i profi ekipa Partizan „Pauer muv“ učestvovaće od 13. do 17. aprila na trci „Oko Grčke“ u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove.
Selektor reprezentacije Radiša Čubrić izabrao je ova ekipu: Žolt Der, Predrag Prokić, Goran Šmelcerović i Dejan Marić (Radnički, Kragujevac), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).

 

 

Direktor crno belih Branko Banović i sportski direktor Dušan Banović, poveli su u Grčku Ivana Stevića, Esada Hasanovića, Dragana Spasića, Jovan Zekavicu, Nebojšu Jovanovića, gde ih je sačekao i Fotios Antonarakis, jedan od četvorice grčkih biciklista registrovanih za Partizan „Pauer muv“.
– Sada više nemamo pravo na grešku, bodove moramo da osvjimo i ako se  ne vratimo sa najmanje 20 – 30 poena, mislim da ćemo dovesti ozbiljno u pitanje plasman na OI. Prvu, veoma bitnu trećinu sezone smo prokockali. Na ovo sam ukazao i biciklistima u reprezentaciji, ali i u Partizan „Pauer muvu“ – kaže selektor Čubrić.- Ni sami vozači ne mogu da objasne šta se dešavalo u Istri i  Rusiji. Niko nije očekivao tako slabe plasmane.  Crno beli su kvalitetniji, imaju vozače i za visok generalni plasman a mi računamo na Dera za plasmane u etapama. Bojim se najviše prve etape, tako je teška da može da odredi generalni plasman do kraja i da „zatvori“ trku.
Mladi trener Partizan „Pauer muva“ Dušan Banović je ocenio da je trke veoma naporna sa dobrom konkurencijom i da zato, od starta, mora da se prati svaki beg:
– Idemo u planine skoro celom dužinom staze od 650 kilometra u pet etapa. Drugog dana je hronometar, naša velika boljka, jer nemao opremu i bicikle i tu obično pokvarimo plasman. Mislim da je vreme da neko od naših biciklista zabilista, da popravimo utisak…
Na trci će komsear UCI za doping kontrolu biti srpski internacionalni komesar Marko Pročikević. Trka startuje 13. aprila u Janjini etapom do Preveze od 149 km. Raspored ostalih etapa je, druga, 14. april – pre podne: hronometar u Arhaglasu na 20 km, po podne, drumska: Preveza – Mesalođi (118 km), treća, 15. april: Mesalođi – Delfi (141,8 km), čevrta, 16. april: Delfi – Maraton (172,4 km) i peta, 17. april: Maraton – Atina  sa krugovima u Atini (104 km).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.