Žolt Der peti, Stević i Stanković u prvih deset na trci „Oko Grčke“

posted in: Stare vesti | 0

Odličan start srpskih biciklista na trci „Oko Grčke“. Žolt Der, reprezentativac kragujevačkog Radničkog je prvu etapu od Janjine do Preveze od 149 km završio na odličnom petom mestu i za malo su mu izmakli prvi olimpijski bodovi u sezonu koje dobijaju prva trojica u etapi! Među prvih 15 etapu su završili i Jovan zekavica na desetom, Ivan Stević (oboica iz Partizan „Pauer muva“ na 11. i Marko Stanković reprezentativac Metalca na 15. mestu svi u vremenu pobednika.

– Veoma sam zadovoljan kako su vozili u provoj etapi – kaže selektor Radiša Čubrić.- Bili su borbeni i vozači reprezentacije, ali i Partizan „Pauer muva“. Mnogo se lepog čulo o dvojici naših takmičara Esadu Hasanoviću iz Partizan „Pauer muva“ i Gaboru Kasi mladom biciklisti subotičkog Spartaka iz turskog tima Manisa spor. Bili su u begu skoro 100 km, ali su ulovljeni na tri kilometra do cilja. Nadam se dobrim rezultatima i u nastavku. Trka je odično organizovana, sa vrhunskim smeštajem i sa dobrom konkurencijom 20 ekipa iz deset zemalja – četiri iz Grčke, po dve iz Austrije, Nemačke, Holandije, Rumunije, Turske i Srbije, po jedna iz Francuske, Hong Konga, Italije i Crne Gore.
Pobedio je Nemac Tino Tomel iz ekipe NST koji je stazu prešao za 3:31,30 časova. Plasman srpskih biciklista: 5. Der, 10. Zekvica, 11. Stević,. 15. Stanković, 43. Hasanović, 46, Kasa, 55. Nebojša Jovanović (Parizan „Pauer muv“), 67. Predrag Prokić (reprezentacija), 71. Dragan Spasić (Partizan „Pauer muv“), 73. Aleksndar Milivojević – svi u vremenu pobednika, 99. Dejan Marić (obojica reprezentacija) + 1,05 minuta,,105. Haralamios Kastrantas (Partizan „Pauer muv“) +3,05 minuta itd.
Druga etapa se vozi u dva dela. Pre podne je hronometar na 20 km, po podne drumska trka od 118 km. Trka „Oko Grčke“ ima ukupno pet etapa i oko 650 km i cilj je 17. aprila u Atini.
U reprezentaciji Srbije su Žolt Der, Predrag Prokić, Goran Šmelcerović i Dejan Marić (Radnički, Kragujevac), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).
Direktor crno belih Branko Banović i sportski direktor Dušan Banović, u Grčkoj imaju na raspolaganju vozače Ivana Stevića, Esada Hasanovića, Dragana Spasića, Jovana Zekavicu, Nebojšu Jovanovića i Haralamposa Kastrantasa (Grčka).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.