Dvostruka pobeda biciklista Borca na trci u Kini

posted in: Vesti | 0

Stefan Stefanović osvojio prvo, a Marko Danilović drugo mesto na medjunarodnoj biciklističkoj trci TOUR OF LUGUAN održanoj u Kineskom gradu Šižuang.

Zahvaljujući dobroj saradnji biciklističkih klubova Borac i Metalac iz Kraljeva i kontaktima koje ima sportski direktor Metalca Radiša Čubrić sa organizatorima trka u Kini, najbolji biciklisti ova dva kluba po treći put ove godine nastupili su na trkama u ovoj dalekoj zemlji. Ovaj put trka je održana u subotu 10.novemra u gradu Šinžuang pod nazivom Tour of Luguan. Na startu bilo je 120 takmičara iz Australije, Irana, Indonezije, Tajvana, Kine… S obzirom da je bilo veoma hladno vreme, 4 stepena, organizatori su skratili predvidjenu stazu sa 120km na 90km. U takvim okolnostima odmah je nametnut jak tempo, tako da već posle 20km odvaja se vodeća grupa u kojoj su bili tri takmičara u dresu Metalca. Vodeći su iz kilometar u kilometar povećavali prednost da bi na 15km pre cilja došlo do cepanja te grupe i odvajaju se Stefan Stefanović i Marko Danilović koji u solo vožnji ostvaruju lepu pobedu. U sprintu prateće grupe Dušan Rajović uspeva da bude bolji od konkurenata i osvaja treće mesto.
Ova trostruka pobeda biciklista iz Srbije u dalekoj Kini na kraju sezone pokazuje da su oni dobro iskoristili lepo vreme u Srbiji, produžili sezonu i pokazali da će u narednoj predolimpijskoj godini biti uzdanice reprezentacije u osvajanju Olimpijske norme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.