Elita na dva točka u Igalu na pripremama

posted in: Stare vesti | 0

Očekivanja i motivacija su veliki, treba izboriti priliku da se nosi reprezentativni dres. Miloš Borisavljević i Gabor Kasa bruse formu u španskom Alikanteu u skladu sa načinom rada belgijske ekipe Melbotek. Ivan Stević nedaleko od zemljaka pod okriljem rumunske kontinentalne formacije Tusnad, takođe, na jugu Pirinejskog poluostrva kuje planove za novu sezonu. Đorđe Stevanović obrće pedale drumovima Francuske.

Ostatak srpske biciklističke elite krenuo je 6. februara put crnogorskog primorja, u Igalo na dvonedeljne pripreme. Na spisku selektora seniorske i „U 23“ reprezentacije Radiše Čubrića nalazi se devet vozača…

– Dolazak Nebojše Jovanovića još je neizvestan. Iskusni reprezentativac koji je boje zemlje branio uz Stevića na Olimpijskim igrama u Pekingu izrazio je želju da samostalno trenira, pošto će se aktivnostima nacionalnog tima pridružiti tek sredinom sezone. Pripreme koje predstoje biće izuzetno teške, zahtevne, i selektivnog karaktera. Po njihovom završetku 20. februara znaće se ko će moći da učestvuje na trci Istarsko proleće, kojom se 14. marta otvara naša međunarodna sezona – objasnio je Čubrić.

Plan je da u Crnoj Gori bude četiri dana jakog treninga, pa dan odmora. Po povratku sledi nedelja lakših priprema i sedmica intenzivnog obrtanja pedala.

– Ko se dokaže, moći će da brani boje Srbije. Jovan Zekavica, koji je prethodnu godinu proveo u SAD, a predstojeći takmičarski ciklus namerava da vozi za Borac iz Čačka, biće nosilac programa. Mnogo se očekuje i od Nikole Kozomare, prvog bicikliste OBK iz Beograda. Aktuelni državni prvak na drumu po svoj prilici hvata poslednji voz za neki zapaženiji uspeh u internacionalnom okviru, pošto je ovo njegova poslednja godina u konkurenciji do 23 godine. U skladu sa planom da se podmladi reprezentacija, posebnu priliku imaju i Dejan Marić, Marko Polumirac, kao i Marko Stanković. Momci su veoma motivisani i željni dokazivanja, tako da verujem u njihovo maksimalno zalaganje – objasnio je selektor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.