Gabor Kasa pobedio na prolaznim ciljevima na trci „Oko Berna“

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentativac Gabor Kasa član subotičkog Spartaka, sada stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) u Biciklističkom centru UCI u Eglu kraj Lozane, pobedio je na prolaznim ciljevima trke „Oko Berna“ za elitu u nacionalnoj kategoriji na stazi od 170 kilometra! U konačnom plasmanu osvojio je 25. mesto sa 2,05 minuta slabijim vremenom od pobednika, suvozača iz svoje ekipe „Svetski biciklistički centar“ Ki Ho Čoija iz Koreje koji je stazu prevezao za 4:03,48 časova (prosek 41,7 km na čas) i za šest sekundi pretekao Danijela Teklehajmanota (Eritreja) takođe iz ekipe „Svetski biciklistički centar“. I trećeplasirani Švajcarac Rože Behart je imao šest sekundi zaostatka.


– Staza je bila kružna, 34 kilometra krug, sa usponom od deset kilometra i na jednom deleu od 1,5 km nagib je bio devet stepeni – kaže Gabor Kasa. – Posle 20 km krenuo sam u beg sa još sedmoricom biciklista, ali su nam se priključila na 120. kilometru još šestorica biciklis među njima i moji suvozači, Ki Ho Čoi i Teklehajmanot. U poslednjem krugu sam pustio grupu, osetio sama jak umor, ali sam, u međuvremenu, sakupio dovoljno bodova i pobedio prolazne ciljeve na trci!
Kasa (21) i Nišlija Jovan Rajković (20) su angažovanjem Biciklističkog saveza Srbije dobili stipendije Međunarodne biciklističke unije (UCI) za trening i boravak u centru u Eglu. Kasa će od petka do nedelje učestvovati na trci „Tur de Loar“ u Francuskoj koja se boduje za vozače do 23 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.