Gajičić: „Očekivali smo više na Ejofu“

posted in: Stare vesti | 0

Selektor za mlađe kategorije Saša Gajičić nije zadovoljan kako su najmlađi srpski biciklisti završili tri trke na letnjem Olimpijskom festivalu mladih Evrope (Ejof) u turskom gradu Trabzonu:
– Očekivali smo više i rezulati sigurno zaslužuju ozbiljnu stručnu analizu. Bilo je i nekoliko pehova, defekata i padova ali oni nisu opravdanje za blago rečeno, prosečne plasmane. U drumskoj trci Simonović je bežao krug pre kraja imao je lepu prednost, ali su ga ulovili. Nastavio je odlično da vozi u prvoj grupi. U poslednjem krugu, međutim, dobio je defekt, otpao je od prve grupe završivši na začelju…


U poslednjoj trci, drumskoj na 70,8 km, najbolji plasman ostvario je Luka Kotur mladi biciklista Partzana na 27. poziciji sa 1,04 minuta slabijim vremenom od pobednika Slovenca Žige Rucigaja koju je stazu prevezao za 1:47,10 časova. Na drugom mestu sa sekundom zaostatka trku je završio Adam Tružinski (Poljska), a treći je Italijan Nikolo Pacinoti sa 56 sekundi slabijim vremenom.
U konkurenciji 97 biciklista, 71. je Aleksandar Mitić sa 1,21 minut zaostatka, dok je 83. Borislav Simonović reprezentativac čačanskog Borca sa 4,30 minuta zaostatka.
U kriterijmuskoj trci najbolju poziciju imao je Luka Kotur na 53. mestu (peti u „B“ finalu), dok je u vožnji na hronometar 54. bio Borislav Simonović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.