Luka Kotur peti u „B“ finalu na Ejofu u Trabzonu

posted in: Stare vesti | 0

Mladi biciklista Partizana Luka Kotur osvojio je u „B“ finalu peto mesto (ukupno 53.) u kriterijumskoj trci na letnjem Olimpijskom festivalu mladih Evrope (Ejof) u Trabzonu u Turskoj. Aleksandar Mitić, takođe član Partizana, drugi srpski takmičar koji je vozio u „B“ finalu stigao je u grupi na cilj 21. mestu. Treći učesnik trke Borislav Simonović iz čačanskog Borca je 30. sa krugom zaostatka…


– Vozile su se prvo kvalifikacije u tri grupe. Na žalost ni jedan srpski biciklista nije uspeo da se plasira među 16 najboljih koji su išli u „A“ finale, ukupno 48 učesnika – kaže selektor reprezentacije Srbije Saša Gajičić.- Aleksandar Mitić nije imao sreće, prvo je imao defekt i samo što smo ga otklonili, pao je i izgubio priključak. Završio je na 28. mestu sa 1,03 minuta zaostatka u trećoj grupi. Kotur je bio 23. u vremenu drugoplasiranog u prvoj grupi, dok je Simonović bio 29. u drugoj grupi sa 16 sekundi slabijim vremenom. Nadam se da će u drumskoj trci svi biti uspešniji, to je poslednja šansa da poprave utisak.
Drumska trka je na programu u četvrtak 28. jula. U „B“ finalu pobedio je Hofhansijan (Jermenija) koji je stazu od 34 km prešao za 54,22 minuta. Kotur na petom mestu imao je deset sekundi zaostatka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.