Goran Antonijević pobedio na drugom kupu Srbije u biciklizmu

posted in: Vesti | 0

Na drugom Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u nedelju 23.aprila u Somboru senior Borca, Goran Antonijević osvojio je prvo, a kadet Veljko Vučićević drugo mesto.

Drugi Kup Srbije u ovoj sezoni održan je u Somboru u nedelju 23.aprila, na kružnoj stazi čija je dužina bila 2700m. Seniori su vozili 35 krugova u dužini od 94,5km. Ekipa Borca je bila oslabljena jer su Marko Danilović i Stefan Stefanović nastupali za reprezentaciju Srbije na trkama u Madjarskoj i Slovačkoj. Ekipa je popunjuena sa juniorima, ali oni nisu uispeli da završe trku, tako da je izostao ekipni plasman. Sav taj nedostatak nadoknadio je Goran Antonijević, koji je uspeo da u sprintu vodeće grupe osvoji prvo mesto ispred Dimitrija Žarković Djolai- Metalac Kraljevo i Nebojiše Jovanovića-OBK BEOGRAD. Ova njegova pobeda dovela ga je i na prvo mesto u generalnom plasmanu Kupa Srbije posle dve trke.

Kadeti su vozili 17 krugova u dužini od 45,9km. U veoma brzoj i dinamičnoj trci gde su su grupe dostizale, na cilj je stigla velika grupa iza pobednika, takmičara iz Novog Pazara Kolašinac Admira. U sprintu Veljko Vučićević je bio najbolji i na kraju osvojio drugo mesto. Veliku pomoć imao je od svog klupskog druga Bogdana Miloševića koji mu je pomogao da izbori što bolju poziciju za sprint, ali na žalost u tom žaru borbe Bogdan je doživeo pad u zadnjoj krivini pred ciljnu ravninu, koji ga je koštao njegovog boljeg plasmana i boljeg plasmana ekipe. Sa rezultatom Dimitrija Jeremića ekipa je osvojila treće mesto.

Poletarci su vozili 3 kruga u dužini od 8,1km, a pobednika je takodje odlučivao sprint. Najbolje su se snašli domaći takmičari iz Sombora, dok Boško Veličić osvojio četvrto, a Djordje Koković peto mesto i Matija Peković osmo mesto. Ekipa Borca osvojila je drugo mesto.

Na trkama u okviru Euro toura, VISEGRAD 4, koje su održane u Madjarskoj i Slovačkoj, Marko Danilović i Stefan Stefanović su bili su najbolje plasirani takmičari iz Srbije. Prvog dana u subotu 22.aprila vozili su trku od Budimpešte do Panonhalma u dužini od 176km i u konkurenciji 150 takmičara osvojili su 32 i 36 mesto. Drugog dana vožena je trka u Slovačkoj u dužini od 186km u istoj konkurenciji, naši takmičari ostvarili su sličan rezultat kao i prvi dan, zvanični rezultati još nisu objavljeni.

Sledeći nastup seniorska ekipa Borca imaće na trci u okviru Euro toura, BEOGRAD-BANJA LUKA, koja se održava 29 i 30. aprila, dok će kadeti u isto vreme nastupiti na medjunarodnoj trci TOUR OF KIDS-TROFEJ MILAN PANIĆ, koja se održava Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.