Marko Danilović i seniorska ekipa Borca osvojili treća mesta na prvom kupu Srbije

posted in: Vesti | 0

Na prvom kupu Srbije u biciklizmu, održanog u Beogradu, senior Borca Marko Danilović i seniorska ekipa osvojili treća mesta, poletarci su bili drugi, a kadeti četvrti.

Ovogodišnja biciklistička sezona u Srbiji počela je u subotu 15.aprila prvom trkom za Kup Srbije koja je održana u Beogradu na kružnoj stazi na Ušću. Dužina jednog kruga iznosila je 4km. Seniori i juniori vozili su zajedno 25 krugova u dužini od 100 km. U veoma zanimljivoj borbi već u prvom delu trke odvojila se prva grupa od 5 takmičara u kojoj je bio i Marko Danilović. Oni su složno išli zajedno do cilja gde je u sprintu pobedu ostvario junior Veljko Stojnić iz Sombora, dok je Danilović osvojio treće mesto. Iza vodećih vodila se takodje velika borba u kojoj je Stefan Stefanović dobro vozio i osvojio peto mesto, a Goran Antonijević deseto mesto. Ovi pojedinačni rezultati bili su dovoljni da Borac ekipno osvoji treće mesto iza Partizana i Metalca. U ovoj trci dobro je vozio i junior Stefan Sretenović koji je osvojio peto mesto u juniorskoj konkurenciji.

U trci kadeta koji su vozili 12 krugova (48km) očekivalo se da ekipa Borca osvoji prvo mesto i da neko bude na pobedničkom postolju u pojedinačnoj konkurenciji, ali pred samu trku Veljko Vučićević se razboleo, Bogdan Milošević u prvim krugovima doživljava pad sa mehaničkim problemima na biciklu i Dimitrije Jeremić takodje je imao mehaničkih problema sa biciklom. Sve je to prouzrokovalo da se ne ostvari očekivan rezultat, tako da je ekipa bila četvrta, a najbolji pojedinačni plasman ostvario je Veljko Vučićević osvajanjem sedmog mesta, dok su Jeremić i Milošević osvojili šesnaesto i sedamnaesto mesto.

Ekipa poletaraca, kojima je ovo bila prva trka uopšte, vozili su 3 kruga (12km) i ekipno osvojili drugo mesto. Boško Veličić došao je u vremenu pobednika i osvojio šesto mesto, Djordje Koković bio je sedmi, a Matija Peković dvanaesti.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na drugom Kupu Srbije u Somboru 23.aprila. Na ovom Kupu Srbije ekipa će biti oslabljena jer će za Reprezentaciju Srbije u isto vreme na trkama u Madjarskoj i Slovačkoj nastupiti Marko Danilović i Stefan Stefanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.