Hasanović 26. u osmoj etapi, Stević pobedio na prolaznom cilju u Gabrovu na trci „Oko Bugarske“

posted in: Stare vesti | 0

Mnogo lepog se čulo o srpskim reprezentativcima u toku osme etape trke „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2 za olimpijske bove) od Triavne do Pirdopa (161 km).
Ivan Stević je u prvom delu etape bio u begu, pobedio je na prolaznom cilju u Gabrovu, ali je pred sam vrh uspona Šipka, uhvaćen. Potom se, na oko 70 km od cilja, izdvojio Nebojša Jovanović sa Bugarinom Mihajlovim koji vozi za francuski profi tim Selekcija Provanse i složno su grabili, a Jovanović je na drugom prolazanom cilju bio drugi, a na trećem brdskom cilju treći!…
– Jovanović i Mihajlov su imali na oko 30 km do cilja tri minuta prednosti, ali je tada Bugarin pogrešio, „otreso“ je Jovanovića misleći da će moći sam- kaže seletktor Radiša Čubrić.- Međutim, precenio je snage, Jovanovića su uhvatili na15 km do cilja, a Mihajlova na 500 metara i ponovo su slavili sprinteri iz Kaćuše. Da su ostali zajedno skoro sam siguran da bi osvojili prva dva mesta u etapi. Dobro je što je Stević, u ovakvom raspletu ostao drugi u generalnom plasmanu za brdske ciljeve ali nas čeka još uspon na drugi težak brdski cilj poslednjoj etapi, na Beklemeto… U ovoj etapi odustao je Jovan Zekavica, on je još mlad, ovo su preveliki napori za njega, a očekuje ga i 25. septembra trka na SP u Danskoj za vozače do 23 godine.
U etapi je slavio Timofej Kritskij (Rusija, Itera Kaćuša) u vremenu 3:58,33 časova u sprintu grupe od 41 vozača. Drugo emsto pripalo je Francuzu Maldonadu iz Selekcije Provanse, a treće Majeru (Nemačka, Brandenburg). U toj grupi bio je Esad Hasanović na 26. mestu, dok  je sa jednom manjom grupom došao Nebojša Jovanović na 43. mestu sa 29 sekundi zaostatka. Plasman ostalih srpskih biciklista u osmoj etapi: 64. Žolt Der + 7,25 minuta, 66. Ivan Stević, 67. Marko Stanković – obojica u vremenu Dera itd.
U generalnom plasmanu Bugarin Grašev (Nesebar) i dalje vodi u vremenu 25:34,34 časova. Ima 1,18 minuta bolje vreme od Rusa Kajkova (nacionalni tim) dok je sada treći Kazahstanac Ajazbajev sa 1,31 minut slabijim vremenom. Pozicije srpskih biciklista u ukupnom plasmanu: 29. Hasanović + 2,08, 48. Jovanovič +8,23, 64. Stanković + 14,39, 65. Stević + 14,51, 70. Der + 18,14 minuta zaostatka itd. U karavanu su 102 vozača. Ekipno, vodi Nesebar, Srbija je 14. Poslednja etapa je Pirdor – Beklemeto (b.c.) – Teteven (145).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.