Hasanović brdski car sa Divčibara

posted in: Vesti | 0

VALjEVO, 24. avgust (Info centar)

– Esad Hasanović biciklista kragujevačkog Radničkog, osvojio je titulu šampiona Srbije u kategoriji elita u brdskoj vožnji na Prvenstvu Srbije koje je na stazi na Divčibarama organizovao vredni valjevski klub „Boba“ uz podršku društveno sportskih i privrednih organizacija grada,
a na čelu organizacionog tima bio je Zoran Vukosavljević…
Hasanoviću je ovo druga titula u tri godine, bio je šampion i 2011. Vicešampnsku titulu osvojio je 2010. a lane je zauzeo treće mesto. Bio je brži od Nebojše Jovanovića (Radnički, Kragujevac) koji je lane na Divčibarama osvojio šampionsku titulu. Bronzana medalja u eliti pripala je Milošu Borisavljeviću iz CCN Metalca.
Titulu u eliti za dame ponela Dragana Kovačević iz Avale, pretekavši mladu Milicu Rakić iz BK Novi Sad i Vanesu Durman iz novosadskog Fanatika.
Partizan može da se podiči sa čak tri titule! Miloš  Bajić  crno beli junior je slavio ispred Saše Selakovića („Boba“, valjevo) i Miljana Kostića (Železničar MBN, Niš).
Kadet crno belih Andrej Galović bio je brži od prošlogodišnjeg šampiona za mlađe kadete Aleksandra Mijatovića (BK Novi Sad) i Elvedina Ćatovića (Trnava, Novi Pazar).
Treću šampionsku zvezdicu Partizanu je doneo mlađi kadet Partizana Andrija Joksimović. Pretekao je Veljka Stojnića (S tim Sombor) i druga iz kluba Dušana Veselinovića.
„Era“ iz Užica ima šampiona za bicikliste do 13 godina. Slavio je Marko Pavlović, drugo mesto pripalo je Nerminu Ćatoviću (Trnava, Novi Pazar) a treće Teodoru Bojoviću Stankoviću iz Avalskog sokola (Beograd).
Najbolji masters bio je Milo Nestorović (Progresiv, Beograd) srebro je pripalo Draganu Samardžiću (Borac) a bronza Đorđu Novkoviću iz Partizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.