Gabor Kasa šampion u kriterijmu

posted in: Vesti | 0

VALjEVO, 24. avgust (Info centar)

– Gabor Kasa, olimpijac Spartaka, osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u biciklizmu u kriterijumskoj vožnji u Valjevu u organizaciji BSS i kluba „Boba“ i agilnog biciklističkog radnika Zorana Vukosavljevića.
Kasa je u kategoriji elita bio brži od Bojana Đurđića iz kragujevačkog Radničkog  inače najboljeg srpskog bicikliste u planiskom biciklizmu i Dejana Marića, takođe reprezentativca Radničkog.
Marić je osvojio i titulu za bicikliste do 23 godine i ponovio prošlogodišnji uspeh. Drugo mesto pripalo je Marku Polumircu (CCN Metalac) a treće Milošu Borisavljeviću takođe članu kraljevačkog CCN Metalca. Polumirac je lane bio najbolji junior i na brdu i u kriterijumu…
Mlada Milica Rakić (BK Novi Sad) posle srebra u brdskoj trci, okitila se zlatom u kriterijumskoj vožnji za elitu ispred Ivane Vilim (S tim Sombor) i Violete Trifković iz Jednote (Šid).
Luka Kotur (Partizan) trijumfovao je u juniorskoj trci prestigavši druga iz kluba Dušana Kalabu i Milana Dragojevića iz subotičkog Spartaka.
Kadetsko zlato u kriterijumskoj trci pripalo je Dušanu Rajoviću novoj zvezdi CCN Metalca. Andrej Galović iz Partizana bio je drugi, a Aleksandar Petrović iz čačanskog Borca  treći. Galović je osvojio zlato na brdskom prvenstvu.
Mlađi kadet S tima iz Sombora  Veljko Stojnić, okitio se zlatom, drugo mesto pripalo je Nemanji Stankoviću iz CCN Metalca, dok je bronzu osvojio Andrija Joksimović iz Partizana. Stojnić ima i srebro u brdskoj vožnji.
Duplu krunu osvojio je poletarac Marko Pavlović iz užičkog „Ere“ pobedama na brdskom prvenstvu i u kriterijumu. U kriterijumu je  pretekao Teodora Bajovića Stankovića iz Avalskog sokola (Beograd) i Nermina Ćatovića iz novopazarske Trnave. U obe trke isti vozači bili su na postiolju, stim što je na brdskom šampionatu Ćatović bio drugi, a Teodor Bajović Stanković – treći.
Dve titule u jednom danu osvojio je i Miloš Nestorović (Progresiv, Beograd) u kategoriji mastersa. Slavio je, posle brdskog, i na Šampionatu Srbije u kriterijumu. Slobodan Radovanović iz Jednote iz Šida je drugi, a treće mesto pripalo je Dragoslavu Simiću iz ekipe „Trka kroz Srbiju“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.