Hasanović osmi u trećoj etapi trke „Oko Galipolja“ i deseti u generalnom plasmanu

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklista, reprezentativac Partizan Pauer muva Esad Hasanović, zauzeo je osmo emsto u trećoj etapi trke „Oko Galipolja“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) i trenutno je deseti u generalnom plasmanu.
Pobedio je Turčin Redžep Unalan i obukao žutu majicu  lidera. Stazu od 143 km od Troja do Pamukala prešao  je za 4:03,14 časova. Stigao je na cilj solo sa 20 sekundi prednosti u odnosu na Blaža Jarca iz Slovenije do treće etape vlasnika žute majice. Treće mesto pripalo je Turčinu Tanrivediju sa 1,16 minuta zaostatka. Hasanović je na osmoj poziciji imao 1,18 minuta slabije vreme. Marko Stanković, drugi srpski reprezentativac stigao je 32. sa 13,03 minuta zaostatka. Odustao je Miloš Stojanović 19- godišnji reprezentativac Metalca…


U generalnom plasmanu Unalan ima vreme 6:35,25 časova, Jarc na drugom mestu ima osam sekundi zaostaka. Durgi Slovenac Furdi je treći sa 1,38 minuta slabijim vremenom. Hasanović na desetoj poziciji ima 2,24 minuta slabije vreme dok je 28. Stanković sa 13,38 minuta zaostatka. Trka ima ukupno četiri etape, poslednja je kružna oko Pamukalea od 90 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.