Hasanoviću 20 sekundi nedostajalo da osvoji tri svetska boda u Galipolju

posted in: Stare vesti | 0

Esad Hasanović, srpski biciklista, reprezentativac Partizan Pauer muva završio je trku „Oko Galipolja“ u Turskoj na devetom mestu, prvi ispod crte za osvajanje olimpijskih bodova. Imao je 2,26 minuta slabije vreme od pobednika Turčina Redžepa Unalana, a osmoplasirani Turčin Mutlu, kome su pripala tri poena, imao je zaostatak od 2,06 minuta!
U poslednjoj etapi, oko Čankalea, od 90 kilometra najbolji plasman, šesto mesto, od srpskih biciklista imao je Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca sa sekundom zaostatka u odnosu na pobednika Turčina Aksoja, koji je u sprintu četvorice biciklista slavio posle 2:12,18 časova vožnje. Drugi je bio Slovenac Hočevar, a treći Surutkovič (Azerbejdžan). Hasanović je etapu završio na 22. mestu sa pet sekundi zaostatka…


Turčin Unalan pobedio je u prvom izdanju trke „Oko Galipolja“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) u vremenu 8:47,46 časova. Slovenac Jarc na drugom mestu imao je šest sekundi slabije vreme, a Ukrajinac Dementijev na trećem 1,49 minuta. Hasanović na devetoj poziciji imao je 2,26 minuta zaostatka, dok je Stanković završio na 28. mestu sa 13,36 minuta slabijim vremenom. Odustali su Dragan Spasić i Miloš Stojanović.
Srpski reprezentativac Marko Stanković drugim mestom u drugoj etapi osvojio je pet olimpijskih bodova. Reprezentaciju je vodio Miroljub Krstić, šef stručnog štaba niškog Železničara MBN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.